Νά’μαστε λοιπόν, ανοίγουν σήμερα οι πόρτες του Bios02, οπότε αγαπητέ Τάκη Θανόπουλε, ρίξε κανά τηλέφωνο μόλις την κοπανάς από την δουλειά για να την κοπανήσω και εγώ και να βρεθούμε στην Πειραιώς 254 λίγο πριν τις 5 το απόγευμα...

Τελευταία μέρα σήμερα και του preview αφιερώματος του Avopolis στο Bios 02, με την δεύτερη μέρα του BiosAudio και το ακριβές και τελικό line up να μας απασχολεί, το οποίο δυστυχώς δεν συμπεριλαμβάνει τελικά όπως σας έχουμε ήδη ανακοινώσει πριν από μερικές μέρες τον Speedy J, τους Plaid αλλά και την Mira Calix. Χωρίς όμως και αυτά τα μεγάλα ονόματα, το Σάββατο στο Bios02 αναμένεται με πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Laptop Lounge

17:00 – 17:45 Dean Roberts

O Dean Roberts γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Ζηλανδία, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει στη Νέα Υόρκη. Γνήσιος αυτοσχεδιαστής με κύρια ενασχόληση του τα drums, κινείται κυρίως στο χώρο της avant garde. Είτε με τo παλαιό group του, τους Thela, είτε κάτω από το όνομα White Winged Moth, είτε βέβαια ως Dean Roberts, έχει κυκλοφορήσει δουλειές συνδυάζουν ηχοτρόπια, με κιθαριστικούς αυτοσχεδιασμούς και απλά ηλεκτρονικά στοιχεία. Η πιο πρόσφατη δουλειά του είναι το “Aluminium” που κυκλοφόρησε το 2000 σε συνεργασία με τον κορυφαίο Αυστριακό αυστοσχεδιαστή Werner Dafeldecker.

17:45 – 18:30 Steinbruchel

 

O Ralph Steinbruchel ζει και εργάζεται ως παραγωγός και designer, στην Ελβετία και τη Γερμανία. Η μουσική του έχει να κάνει, ουσιαστικά με τον ίδιο τον ήχο αυτό καθ’αυτό, γι’αυτό και κύριος σόχος του είναι να δημιουργήσει καινούργιους, ενδιαφέροντες ήχους. Την Άνοιξη του 2000 ίδρυσε τη δική του δισκογραφική, Synchron, μέσω της οποίας σκοπεύει να κυκλοφορήσει projects και άλλων μουσικών.


18:30 – 19:15 SND

 

O Mark Fell και ο Mark Steel αποτελούν τους SND, δύο djs και μουσικούς από το Sheffield, οι οποίοι εγκατέλειψαν την βρετανική techno, για να ασχοληθούν με πιο πειραματικούς και μίνιμαλ ήχους, στο στυλ των Oval και των Microstoria. Γι’αυτό ακριβώς το λόγο και συνεργάζονται σταθερά με τη δισκογραφική Mille Plateaux. To όνομά τους προέρχεται από την προέκταση που χρησιμοποιείται για τα μουσικά αρχεία των υπολογιστών. Εξάλλου, τόσο ο Fell, όσο και ο Steel αποτελούν δύο εξαιρετικούς προγραμματιστές.

19:15 – 20:00 Vradislav Delay

 

O Vradislav Delay προέρχεται από το Ελσίνκι. Ξεκίνησε την καριέρα του ως παραγωγός, του οποίου το “clicks + cuts” στυλ, εύλογα οδήγησε σε παρομοιώσεις με τους συμπατριώτες του, Pan Sonic. Γαλουχημένος με μουσική jazz, θεωρεί ακόμα και σήμερα ως μια από τις βασικές επιρροές του τον Philly Joe Jones, τον drummer του πρώτου Miles Davis Quintet, Πριν εισέλθει στο χώρο της electronica, έκανε το πέρασμα του και από την world music, κυρίως από τη Βραζιλιάνικη, την Αφρικάνικη και την Κουβανέζικη. Απογοητευμένος από τα αποτυχημένα ηλεκτρονικά πειράματα με διάφορα συγκροτήματα αποφάσισε να ακολουθήσει solo καριέρα. Μετά από μία σειρά πειραματισμών μεταξύ 1996-1997 κυκλοφόρησε το πρώτο του πόνημα, το “Kind of Blue EP” στην φινλανδική εταιρία Huume. Από τότε μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει δουλειές του στις Chain Reaction, Max.Ernst, Sigma Editions και τέλος στην Mille Plateaux, στην οποία κυκλοφόρησε πέρυσι το “Anima”, το οποίο θεωρείται το πιο ώριμο της μέχρι τώρα καριέρας του.

20:00 – 21:00 Fennesz

 

O Fennesz ξεκίνησε την καριέρα του στα τέλη των 80s, ως τραγουδιστής, κιθαρίστας και στιχουργός του συγκροτήματος Maische, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σχήματα της βιεννέζικης underground μουσικής σκηνής. Οι πειραματισμοί και τα instrumental rock κομμάτια τους, δεν έγιναν αποδεκτά από το rock κοινό. Σαν αποτέλεσμα διαλύθηκαν το 1993 και ο Fennesz αποφάσισε να ακολουθήσει solo καριέρα. Το 1995 έκανε την επανεμφάνισή του, με το 12” EP “Instrument” που κυκλοφόρησε από την αυστριακή δισκογραφική ηλεκτρονικής μουσικής, Mego. Πειραματιζόμενος με όλα τα νέα ηλεκτρονικά μέσα, υιοθέτησε ένα καινούργιο μουσικό στυλ, το οποίο και προσέλκυσε ένα εντελώς διαφορετικό κοινό από αυτό που είχε συνηθίσει με τους Maische. To τελευταίο του album, το περσινό “Endless Summer”, θεωρείται από τα καλύτερα του 2001.

21:00 – 21:45 Poptraume

Ο Έλληνας Poptraume ηχογραφεί για την Bios Records, και είχε εμφανιστεί και στο πρώτο Bios Project. Πρόσφατα οι δουλείες του ανακαλύφθηκαν και από τον πατριάρχη του βρετανικού ραδιοφώνου John Peel.

21:45 – 22:45 Rob Hall (Gescom)

 

Gescom είναι η συντομογραφία του “Gοstalt Communications”. Κυρίως είναι το side project των Sean Booth και Rob Hall, γνωστότερων και ως Autechre. Μαζί τους συνεργάζονται πάνω από 10 μουσικοί και djs, μεταξύ αυτών και ο Rob Hall. O ήχος των Gescom είναι πολύ πιο dancefloor friendly και uptempo από ότι αυτός των Autechre ενώ η μεγαλύτερη πλειοψηφία των ηχοραφήσεων κυκλοφορεί από την Scam Records του Manchester. O Rob Hall επίσης ανοίγει τις περισσότερες εμφανίσεις των Autechre, ενώ στο Bios 02 θα κλείσει το Laptop Lounge.

BiosLive

22:00 – 22:45 Team Duyobi

Το duo Team Duyobi προέρχεται από το Leeds. To πρώτο τους EP ήταν το “Pull The Chairs For Grown Ups”, στη Skam Records. Ακολούθησαν πολλές ακόμη κυκλοφορίες και remixes σε διάφορες δισκογραφικές, με σημαντικότερη την Fat Cat Records. To ντεμπούτο τους full-length album, ”Cryptoburners” κυκλοφόρησε και πάλι από την Scam Records. H μουσική τους, αποτελεί μία ενδιαφέρουσα μίξη από lo-bit melody και παραδοσιακό post-digital electro, με filtered percussions, που συχνά θυμίζει επιρροές Pan Sonic.

22:45 – 23:30 Ned Beckett

Από τα γραφεία της Warp Records στο Bios 02. O dj της Warp σε ένα showcase των κυκλοφοριών της εταιρίας λειτουργώντας και ως εισαγωγή για τους σπουδαίους καλλιτέχνες που ηχογραφούν στην Warp που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια της βραδιάς.

23:30 – 00:15 Richard Devine

 

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ατλάντα, όπου και σπουδάζει computer science. Ανακάλυψε την ηλεκτρονική μουσική μέσω των σπουδών του. Σήμερα στα 25 του χρόνια, γνωρίζει ακριβώς πώς να κατασκευάζει, να παραποιεί και να χειρίζεται τα μηχανήματα της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσική. Έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες του μουσικού χώρου και όχι μόνο. Η μουσική του Richard Devine έχει χαρακτηριστεί ως “Funk For Robots”, κυρίως λόγω των φουτουριστικών μέσων που χρησιμοποιεί, αλλά και της technology – personas που παρουσιάζει.

00:15 – 01:15 Prefuse 73

 

O Scott Herren είναι ο άνθρωπος πίσω από ονόματα όπως οι Savath & Savalas, οι Delarosa & Arosa και φυσικά οι Prefuse 73. Η μουσική του είναι hip hop, αλλά όχι με τη στενή έννοια του όρου. Καταφέρνει να συνδυάσει άψογα το break beat, με hip hop, funk, ακόμα και με ηλεκτρονική μουσική. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι έχει υπογράψει στη Warp. O Scott Herren επαναπροσδιορίζει τον όρο hip hop και καταφέρνει να θεωρείται το “next big thing”.

01:15 – 02:15 LFO

 

Οι LFO, από το Sheffield διαθέτουν τεράστια φήμη παρόλη την περιορισμένη δισκογραφική τους παρουσία. Έχουν κυκλοφορήσει μόλις δύο album, αλλά αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα βρετανικά techno σχήματα. Τα δύο album τους “Frequencies” και “Advance” αποτελούν το σύνδεσμο μεταξύ του βρετανικού techno και του Detroit Progressive. Επιρροές τους αποτελούν, hip hop και electro συγκροτήματα από τα μέσα των 80s καθώς και η βρετανική έκρηξη της acid house. Τον τελευταίο καιρό, οι LFO αποτελούνται μόνο από τον Mark Bell, ενώ ο Gez Varley ακολουθεί solo καριέρα. Σημειωτέον ότι ο Mark Bell είναι ο παραγωγός των Depeche Mode και της Bjork.

02:15 – 03:45 Soul Center

 

Κάτω από το όνομα Soul Center, ηχογραφεί ο σπουδαίος και πολύ ταλαντούχος Γερμανός μουσικός και παραγωγός, Thomas Brinkmann. Από τους πιο σεβαστούς μουσικούς της σύγχρονης electronica, o Brinkmann έχει κυκλοφορήσει πολλυάριθμες δουλειές σε ανεξάρτητα labels με διάφορα ονόματα, μεταξύ των οποίων και δύο κάτω από το όνομα Soul Center στην W.v.B. Enterprises. Το πιο πρόσφατο album του κυκλοφόρησε φέτος στις 25 Μαρτίου, με τον τίτλο “Soul Center III” στην Novamute.

03:45 – 06:00 Pulsinger + Tunakan

 

O Patrick Pulsinger είναι ο άνθρωπος πίσω από την βιεννέζικη δισκογραφική εταιρία Cheap Records. Στα βήματα της Γερμανικής Air Liquide ή της φινλανδικής Sahko, οι δέκα κυκλοφορίες της Cheap “παίζουν” με τον ήχο, την εικόνα και την προσωπική ιδιαιτερότητα. Ηχογραφεί άλλοτε ως Pulsinger, άλλοτε ως iO, Sluts’N’Strings, και Restaurant Tracks μαζί με τον συνεταίρο του Erdem Tunakan. Ο ήχος τους χαρακτηρίζεται από μοναδικά freestyle ξεσπάσματα πάνω σε κλασσική dance μουσική.

Τα λέμε στο Bios 02!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured