“There was a madness in every direction, at any hour… There was a fantastic universal sense that whatever we were doing was right, that we were wining…” Hunter S. Thomson – Fear and Loathing in Las Vegas

 

Το πρώτο festival της φετινής καλοκαιρινής περιόδου ανοίγει τις πύλες του σήμερα, και το Avopolis θα είναι και φέτος εκεί για να μεταδώσει το κλίμα και τις εντυπώσεις του από το μεγαλύτερο dance festival της Μεγάλης Βρετανίας, όπως έκανε και πέρυσι. Την ώρα που θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές 50.000 άτομα θα βρίσκονται υπό την επήρρεια της μουσικής των αναρίθμητων μουσικών και djs στις 12 αρένες που θα έχουν στηθεί στο Matterley Bowl έξω από το Winchester της νότιας Αγγλίας. Για 17 συνεχόμενες ώρες η αφρόκρεμα της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής, καλύπτοντας όλα σχεδόν τα παρακλάδια της, θα ξεσηκώνει όλους εμάς που θα αφήσουμε πίσω μας τις σκοτούρες της καθημερινότητας και θα αφαιθούμε στα beats και τους ρυθμούς των εκατομμύριων διαφορετικών δίσκων που θα ακουστούν.

Ποιες θα είναι όμως οι διαφορές με το περσινό festival; Κατ’αρχάς, το σχεδόν σίγουρο είναι, ότι ο καιρός θα είναι κατά πολύ καλύτερος. Αν τελικά αποφύγουμε την καταρακτώδη βροχή και τις τεράστιες λίμνες λάσπης που μας ταλαιπώρησαν την προηγούμενη χρονιά, θα μιλάμε σίγουρα για ένα ακόμα πιο απολαυστικό festival. Επίσης ο αριθμός των παρευρισκομένων αυξήθηκε κατά 15.000 άτομα, και οι αρένες από 9 έγιναν 12. Όλα αυτά μας δίνουν τις καλύτερες εντυπώσεις για ένα ακόμα επιτυχημενό Homelands.

Ρίχνοντας μια ματιά στο τελικό line up σε όλες τις αρένες βέβαια, αναρωτιέται κανείς πως μπορεί να μην είναι επιτυχημένο.

 

Στην μεγαλύτερη αρένα, την Ericsson@Home τα headlining όνοματα είναι οι σπουδαίοι Orbital και οι αγαπημένοι Pulp. Oι πρώτοι λίγο καιρό προτού εμφανιστούν για δεύτερη φορά στην χώρα μας, με το νέο τους album με τίτλο The Altogether στα δισκοπωλεία, και ένα πολλά υποσχόμενο visual show, αποτελούν ένα απο τα πιο πολυαναμενόμενα live acts της ημέρας. Από την άλλη, οι Pulp, με νέο υλικό από το album που ηχογραφούν αυτή την περίοδο με τον Scott Walker είναι έτοιμοι να ξεσηκώσουν για άλλη μία φορά την κεντρική σκηνή ενός festival, έστω και αν στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι και ο πιο φυσικός τους χώρος. Επίσης στην καντρική αρένα θα εμφανιστούν o Ολλανδός superstar dj Paul Van Dyk,οι θρυλικοί The Orb, o μάστορας του UK Garage Artful Dodger, οι πρόσφατοι επισκέπτες στην χώρα μας St Germain, οι εξαιρετικοί Bent καθώς και οι Seb Fontaine, Josh Wink, DJ Spoony, James Lavelle, Rhythm Masters, Antony Pappa, Tim Sheridan, South και Stewart Rowell.

 

Ο BBC Radio 1 για άλλη μία φορά είναι οικοδεσπότης μίας σκηνής,αυτή τη φορά σε συνεργασία με το Twilo, το διάσημο club της Νέας Υόρκης. Στην Essential Twilo arena μερικοί από τους σπουδαιότερους house/trance djs θα βρίσκονται πίσω από τα decks για να απογειώσουν τους χιλιάδες φίλους του είδους. Με το δίδυμο Sasha και John Digweed, residents κάθε Παρασκευή του Twilo, αναμένεται να εντυπωσιάσουν για άλλη μία φορά ενώ το πιο καυτό όνομα της χρονιάς, ο Timo Maas κατά τη γνώμη μου θα κλέψει λογικά την παράσταση. Οι υπόλοιποι djs της Essential Twilo είναι ο κατά κάποιο τρόπο οικοδεσπότης Pete Tong του Radio 1, o Nick Warren, o Steve Lawler, o Danny Howells, οι Parks & Wilson, Layo & Bushwacka!, Craig Richards, Lee Burridge, Jimmy Van M, John Graham και Sean Cusick.

 

Μία αρένα που προστέθηκε πραγματικά την τελευταία στιγμή, είναι η Desperate Arena. Οικοδεσπότες αυτής της ιδιαίτερης σκηνής είναι οι Pulp και θα φιλοξενήσουν ορισμένα ξεχωριστά εκλεκτικά dj sets. Φυσικά από τα decks θα περάσουν και οι Jarvis Cocker και Steve Mackie των Pulp, ενώ θα τους συντροφεύσουν και οι φίλοι τους από το Sheffield, Parrott (All Seeing I), Dean Honer (I Monster) καθώς και οι Barry 7 (Add N to X), JP Buckle (National Bundit), The Fat Truckers, Winston & Pipes, Simon Russell, Nathan Williams, Martin Green, Richard X.

Στην The End arena το ομώνυμο club του Λονδίνου θα παρουσιάζει τον ανεπηρέαστο από τα charts dance σύγχρονο dance ήχο, με επικεφαλή τον Carl Cox. Μαζί του ο Γερμανός θρύλος Sven Vath, o πρώην Underworld Darren Emerson, o Richie Hawtin, οι Layo & Bushawacka!, Mr.C, Jim Masters και Johnny Moy.

Για άλλη μία φορά το Slinky, το superclub του Bournemouth έχει τη δική του arena παρουσιάζοντας τον ήχο της βρετανικής house, εκφρασμένη στην πιο εμπορική μoρφή της, με οικοδεσπότη τον Judge Jules. Μαζί του η superstar πλέον Sonique, οι Public Domain σε live εμφάνιση, καθώς και οι John Kelly, Lisha Lashes, Scott Bond, Ferry Corsten, Guy Ornadel, Tiesto, Rob Tissera, Anne Savage, Luke Neville, Lucien Foort, Daniel Bailey, Tim Lyall και Garry White.

 

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, μία από τις αγαπημένες μου σκηνές, στην οποία έχω σκοπό να χύσω πολλά λίτρα ιδρώτα είναι η Movement/The End arena, εκεί όπου κυριαρχεί ο Drum ‘n’ Bass ήχος. Οι <b και Krust από την παρέα των Reprazent που έκλεψαν την παράσταση πέρσι, θα συντροφεύσουν τους θρύλους του είδους LTJ Bukem και MC Conrad, καθώς και οι Fabio, DJ Craze, Jumpin’ Jack Frost, Andy C, DJ Hype, Bryan Gee, DJ Marky, Ray Keith, DJ Patilfe, Digital, Ruffstuff, DJ Kalm μαζί με τους MC’s Dynamite, Moose, GQ, IC3, και Darrison. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένω επίσης την εμφάνιση των ανερχόμενων αστεριών του Βρετανικού hip hop Mark B & Blade, των οποίων το The Unknown είναι από τα υποψήφια καλύτερα singles του είδους για φέτος.

To για πολλούς καλύτερο club του κόσμου, το Space της Ibiza, παρουσιάζει και αυτό την δική του arena με μεγάλα ονόματα τον Sasha και τον Danny Tenaglia. Μαζί τους οι Steve Lawler, Futureshock, Sander Kleinenberg, Justin Robertson, Peace Division, Tom Stephan, και DJ Dygas.

H BackToBasics arena σε συνεργασία με το περιοδικό Jockey Slut παρουσιάζει ότι καλύτερο στην house, με τον αμερικανό Ericκ Morillo να ξεχωρίζει μαζί με τον Danny Rampling του Radio 1. Μαζί τους και οι Doc Martin, Craig Richards, Lottie, Ralph Lawson, James Holroyd, Crispin Somnerville, Paul Woolford.

Ένα από τα πιο περίεργα θεάματα των περσινών Homelands, ήταν ο χιλιάδες κόσμος που χόρευε μέσα στις λάσπες και στη βροχή στην ανοιχτή σκηνή του ΒΒC Radio 1. Φέτος ίσως η κατάσταση είναι καλύτερη αφού οι πιθανότητες για βροχόπτωση είναι σχετικά μικρές. Judge Jules, Dave Pearce και Seb Fontaine θα αναμεταδώσουν τις ραδιοφωνικές τους εκπομπές από εκεί μαζί με τους Fergie, Tiesto, Soulsavers και JD.

H Residents All Stars Arena είναι αυτό ακριβώς που δηλώνει το ονομά της. Δεκάδες resident djs από clubs από όλη τη χώρα θα κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα. Μεγάλα ονόματα οι Josh Wink(Headstart), και το τρελό δίδυμο των Brandon Block & Alex P (Area), και μαζί τους οι Don & Jon Cahuna (Headstart), Jason Bye (Home), Hernan Cattaneo (Club Land), Serge Santiago (Stompaphunk), Mark Armstrong (Shindig), Nigel Dawson (Renaissance), AJ Gibson (Gods Kitchen), Jimpy (R.O.A.R.), Patrick Kaviliery (Good Times), Dan Pearce (Scream@Rock), Mark Vedo (Kool Waters), Jon Mancini (Colours), Richard Hitchell (Time Flies), Paul Conroy (Rock), Kenzi (Déjà vu), Iain “Boney” Clark (Colours), Daniel Soto (Gods Kitchen), James Barrie (Good Times), Mark Armstrong (Shindig), The Saint (Scream@Rock), Da…Void (Stompaphunk).

To Bud Ice Bus, που πραγματικά είναι ένα διπλό λεωφορείο της δεκαετίαςτου ’70 φιλοξενεί στην οροφή του τα djing ταλέντα των Groove Armada, Norman Jay, Adam Freeland, Jacques Lu Cont, Stanton Warriors και David Hill.

 

Για το τέλος άφησα την αγαπημένη σκηνή του περσινού festival, το Bacardi B Bar. Αγαπημένο απλά διότι ήταν η μοναδική στεγνή και φωτεινή σκηνή στις πρωινές ώρες και μας ανέβασε την διάθεση με τους jazzy ήχους από όλο τον κόσμο και φιλική ατμόσφαιρα, κάτι που χρειαζόμασταν ύστερα από ατελείωτες ώρες βροχής, κρύου και χορού μέσα στις λάσπες στα περσινά Homelands. Φέτος, ο περίφημος και αγαπημένος Gilles Peterson αναλαμβάνει να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνία του κόσμου με τα εκλεκτικά δισκάκια του, και μαζί του οι Joey Negro, Phil Asher, Ross Allen, Stuart Patterson, Martin Morales, The Havana Cowboy, οι περκασιονίστες Basil Isaac και Satin Singh, και φυσικά άφθονο Bacardi, το οποίο σίγουρα θα τιμήσουμε.

Μεγάλος κατάλογος, και ελπίζω το χρονοδιάγραμμα της κάθε αρένας να βολέψει έτσι ώστε να παρακολουθήσουμε όσο γίνεται περισσότερα ονόματα και σίγουρα να περάσουμε όσο καλύτερα και στεγνά γίνεται. Μόλις συνέλθουμε, λογικά αρχές της εβδομάδας, θα είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε μαζί σας τα όσα συμβούν αυτό το weekend, αποκλειστικές φωτογραφίες και παραλειπόμενα από τα Homelands, το ίσως καλύτερο dance festival της καλοκαιρινής περιόδου.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured