«Μια online κοινότητα για μουσικούς, από μουσικούς». Έτσι περιγράφει τον εαυτό του το Bandbeat, η πρώτη online πλατφόρμα για real time στούντιο bookings, όπου επαγγελματίες και αρχάριοι μουσικοί μπορούν να κλείσουν εύκολα και με ασφάλεια το στούντιο της επιλογής τους. Μια πλατφόρμα που δίνει επιτέλους λύση στο «αιώνιο» πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες που δεν έχουν δικό τους χώρο για να γράψουν μουσική, να τζαμάρουν, να κάνουν πρόβα, να ηχογραφήσουν, να δημιουργήσουν. Όπως άλλες ανάλογης λογικής online πλατφόρμες βοηθούν στην ανεύρεση ενοικίασης καταλύμματος, ταξί, τεχνικού, οικιακής βοηθού ή παιδαγωγού, έτσι και το Bandbeat λειτουργεί σαν «σημείο συνάντησης», όπου μουσικοί και ιδιοκτήτες studios μπορούν να επικοινωνήσουν και δυνητικά να συνεργαστούν.

Οι ιδρυτές του Bandbeat Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (Founder), Nikos Niehoff (Product Owner) και Στέφανος Βαρδάλος (Lead Developer) πριν προχωρήσουν στον σχεδιασμό της υπηρεσίας -η οποία αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη σε Ελλάδα, Κύπρο, Εσθονία και σύντομα θα κάνει launch και σε άλλες χώρες της Ευρώπης- είχαν εντοπίσει επακριβώς το πρόβλημα που υπήρχε στην αγορά: Όλοι οι καλλιτέχνες χρειάζονταν έναν χώρο για πρόβες και ηχογράφηση, μα πάντα δυσκολεύονταν, αφενός να βρουν τον κατάλληλο χώρο, και αφετέρου να βρουν διαθεσιμότητα και να κάνουν κράτηση.

 

Τηλεφωνήματα, μηνύματα, αλλαγές, ακυρώσεις, εκνευρισμός, καθυστερήσεις -χώρια η έλλειψη online πληροφόρησης για κάθε χώρο και διαθέσιμο εξοπλισμό (καθώς πολλά studios δεν διέθεταν ιστοσελίδα). Υπάρχουν τόσες δυσκολίες στην πορεία ενός μουσικού -το να βρει και να κλείσει ένα στούντιο ας είναι, πλέον, το εύκολο κομμάτι, σκέφτηκαν. Και έτσι γεννήθηκε το Bandbeat.

Όπως μπορεί να φανταστεί κανείς, η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα σε αμφότερους τους ενδιαφερόμενους (μουσικούς και ιδιοκτήτες χώρων ηχογράφησης) να δημιουργήσουν το προσωπικό τους προφίλ, αλλά και να κάνουν πολύ εύκολα online κρατήσεις μέσω της πλατφόρμας, με προαιρετική μάλιστα δυνατότητα και online πληρωμής. Η διαδικασία κράτησης γίνεται εύκολα και γρήγορα, αφόύ η πλατφόρμα εμφανίζει στους μουσικούς τα διαθέσιμα studios κοντά στην περιοχή τους, καθώς και τα time slots διαθεσιμότητας.

Πώς μπορεί να μάθει περισσότερα κανείς από τους ίδιους τους δημιουργούς της πλατφόρμας; Αυτές τις ημέρες, τo Bandbeat έχει στήσει δικό του «pop-up studio» στην Τεχνόπολη, για όλες τις ημέρες διεξαγωγής του Athens Music Week 2024 (22-25 Μαΐου) στο οποίο οι παρευρισκόμενοι (μουσικοί και μη) θα μπορούν να τζαμάρουν με τα μουσικά όργανα που θα έχουν στήσει εκεί οι Αλέξανδρος Παπανικολάου (Software Engineer), Nikos Niehoff (Product Owner) και Νικόλας Λαμπρινός (Sales) και, φυσικά, να μάθουν περισσότερα για την πλατφόρμα. Παράλληλα, την Παρασκευή 24 Μαΐου το μεσημέρι, ο Founder και CEO του Bandbeat Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης θα συμμετάσχει στο workshop Music Tech Connect: Where Music Tech Meets Creative Minds, όπου σε ένα "reverse pitch session", οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μιλήσουν απευθείας με experts από τον χώρο του music tech, με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών και την εξέταση πιθανών συνεργιών.

Περισσότερες πληροφορίες για το Bandbeat στο bandbeat.com και στα Social Media της πλατφόρμας: linktr.ee/bandbeat.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured