Το Borderline Festival είναι το πιο δυνατό preview των νέων ανερχόμενων τάσεων στον χώρο της σύγχρονης μουσικής. Ένα φεστιβάλ ορόσημο που εδώ και πάνω από μια δεκαετία φέρνει στην καρδιά της Αθήνας ό,τι πιο φρέσκο ακούγεται και πρόκειται να ακουστεί. Με σταθερό κοινό που συνεχώς αυξάνεται και ανανεώνεται, το φεστιβάλ γίνεται κάθε φορά όλο και καλύτερο συνεχίζοντας να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα δρώμενα για την ηλεκτρονική και πειραματική σκηνή.

Έχεις πολλούς λόγους για να μη χάσεις το φετινό 13ο Borderline Festival, εδώ σου λέμε τους σημαντικότερους:

Θα απολαύσεις ένα μεγάλο τριήμερο πάρτι

Στα μισά της άνοιξης, και με τις θερμοκρασίες να μας προετοιμάζουν για το καλοκαίρι, η διάθεσή μας για πάρτι και η επιθυμία μας να ξεπεράσουμε τα όριά μας συντονίζεται απόλυτα με τους στόχους, το ύφος και το πρόγραμμα του φεστιβάλ. Rap, trap, reggaeton και πολλή ηλεκτρονική μουσική θα σε ξεσηκώσουν και θα σε κάνουν να βγεις από τα όρια του εαυτού σου, του σώματός σου αλλά και του κόσμου όπως τον αντιλαμβάνεσαι στην καθημερινότητά σου – κι όλα αυτά με τη δύναμη μιας απελευθερωτικής μουσικής που αναιρεί όλες τις καθιερωμένες συμβάσεις, δημιουργώντας κάτι εντελώς καινούργιο.

Πρόκειται να βιώσεις ένα αξέχαστο μουσικό ταξίδι

Η μουσική σου περιπλάνηση θα ξεκινήσει με τη Νιγηριανή ράπερ Aunty Rayzor, εξίσου ευέλικτη και καλή σε ένα σκληρό χιπ χοπ beat όσο και σε afro-house ή afrobeat παραγωγές, θα σε μαγέψει ερμηνεύοντας τόσο στα αγγλικά όσο και στη μητρική της γλώσσα, γιορούμπα. Επόμενη στάση στο Ντιτρόιτ με το techno/electro γκρουπ AUX88 που κυκλοφόρησαν μόλις το νέο τους EP, "Alpha Waves". Τους φουτουριστικούς ήχους του Τορόντο θα σου φέρει η παραγωγός και DJ BAMBII, που ξέρει με τη μουσική της να εισχωρεί στα κόκαλά σου, να ακούει τον χτύπο της καρδιάς σου και να σε ωθεί να βγεις από τη σωματική σου υπόσταση. Στον αμερικάνικο Νότο θα σε ταξιδέψει ο Rabit με την πρωτότυπη μουσική του. Με μουσικά τοπία από Κολομβία, Εκουαδόρ, Αργεντινή και Άγιο Δομινικανό οι DJ Florentino, Kelman Duran και DJ Python –γνωστοί πλέον ως Sangre Nueva– θα σου προσφέρουν ρέγκετον όπως δεν έχεις ξανακούσει ποτέ. Με την Κολομβιανή Rosa Pistola θα βρεθείς στις γειτονιές της Κολομβίας και του Μεξικού. Σε πιο dancefloor ήχο θα συντονιστείς με τη Γαλλίδα Crystallmess που εμφανίζεται τακτικά στα καλύτερα κλαμπ και φεστιβάλ του κόσμου. Μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία πρόκειται να σου χαρίσει ο Γραναδο-Τζαμαϊκανός JJJJJerome Ellis, που το καλλιτεχνικό έργο του περιλαμβάνει στοχαστικά ηχοτοπία με χρήση σαξοφώνου, φλάουτου, dulcimer, ηλεκτρονικών και φωνητικών. Σε παρόμοιο μουσικό κλίμα ο Trevor Mathison είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της διεθνώς καταξιωμένης κινηματογραφικής και πολιτιστικής ομάδας Black Audio Film Collective κι έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Στη Νέα Υόρκη θα σε ταξιδέψει ο εικαστικός καλλιτέχνης και μουσικός Lamin Fofana, που η μουσική του αντιπαραβάλλει την πραγματικότητα του κόσμου μας με ό,τι βρίσκεται πέρα από αυτόν και εξερευνά τις έννοιες της κίνησης, της μετανάστευσης, της αποξένωσης και του ανήκειν. Η aya από τη βόρεια Αγγλία κάνει μουσική που εξερευνά τη μεταμορφωτική δύναμη της εμπειρίας και της μνήμης στο σώμα.

Το φεστιβάλ γίνεται σε 3 αγαπημένους και γνώριμους χώρους

Η πρώτη ημέρα του Borderline 2024 έχει τη δυναμική αφετηρία που ταιριάζει στο φεστιβάλ πάλλοντας την καρδιά της Κυψέλης, δηλαδή τη Δημοτική Αγορά, φέρνοντας μια high vibe ατμόσφαιρα για το τριήμερο μουσικό γεγονός της πόλης. Η δεύτερη μέρα του Borderline 2024 μας βρίσκει πάλι στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και συνεχίζεται στο Gagarin 205 στη Λιοσίων για μια μοναδική μουσική εμπειρία με πανκ και τέκνο ήχους έως το πρωί. Η τελευταία μέρα του Borderline 2024 ξεδιπλώνεται στο Carhartt WIP Stage στο -1 της Στέγης, με live sets γεμάτα χαρακτήρα και αυθεντικούς ήχους.

Το μέλλον και της ελληνικής μουσικής σκηνής είναι εδώ

Οι ZoneToZone, δηλαδή οι Rou & Selene που είναι δύο λάτρεις της μουσικής και επιμελήτριες με έδρα την Αθήνα, έχουν ως κοινό ενδιαφέρον τη διασταύρωση διαφορετικών πολιτισμών στη μουσική και τα σετ τους αποτελούνται από ένα ευρύ φάσμα ραπ και trap, αναμειγνύοντας ευρωπαϊκή και αφρικανική μουσική. Περισσότερο selector παρά DJ, η Agent Mo (Μαρίνα Γιώτη) ανακαλύπτει και παρουσιάζει παραγνωρισμένα μουσικά ευρήματα από όλο τον κόσμο, μέσα από μια cross-genre προσέγγιση που αψηφά τις αυστηρές μουσικές ταξινομήσεις και τον χρόνο. Αέρα Αυστραλίας-Κρήτης διαθέτουν τα 3 αδέρφια που αποτελούν οι Frenzee και έρχονται να κάνουν πανικό με την εμφάνισή τους και τον φρέσκο πανκ ήχο τους. Αποτελώντας μια δυναμική παρουσία στην ηλεκτρονική μουσική σκηνή εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, ο Bill Kouligas πιστώνεται τη συγκρότηση ενός οικοσυστήματος που έχει επαναπροσδιορίσει την προοδευτική μουσική, συμβάλλοντας παράλληλα στη μετατόπιση της ποπ αισθητικής. Ο ANFS (Hybrid Set) είναι παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής και DJ με έδρα την Αθήνα. Μέσα από τη χρήση concrete ήχων, πραγματικών και συνθετικών τονικοτήτων, υφών, beats και θορύβου, εξερευνά την εκφραστικότητα του ήχου διαμέσου των αμέτρητων τροπικοτήτων του, ο Κωστής Κόντος είναι συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής και σχεδιαστής ήχου. Οι ΑΜΚΑ αποτελούνται από τέσσερις μουσικούς που παίζουν σε όλη την Ευρώπη εδώ και είκοσι χρόνια, και μεταξύ τους συναντιούνται στο στούντιο Dudu Loft και δημιουργούν έναν ξεχωριστό χορευτικό ήχο, στα όρια μεταξύ punk, kraut, noise, disco, jazz και pop.

Μην ξεχάσεις να πάρεις μέρος στο Fugitive Voices

Το «Fugitive Voices» είναι ένα εργαστήριο υπό την καθοδήγηση της Ελένης Ικονιάδου, το οποίο προσκαλεί επίδοξους επιμελητές και εργαζόμενους στον πολιτισμό να επαναπροσδιορίσουν τις επιμελητικές πρακτικές ως εργαλεία για την κοινωνική αλλαγή.

Βασίζεται σε μια σειρά διαδικτυακών συνομιλιών που φιλοξένησε η Ελένη Ικονιάδου με προσκεκλημένους καλλιτέχνες από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Αύγουστο του 2023, οι οποίες έλαβαν χώρα στο πλαίσιο σεμιναρίου με φοιτητές του Royal College of Art και μηνιαίας εκπομπής για το Stegi Radio.

(Ελεύθερη είσοδος. Η συμμετοχή στο εργαστήριο γίνεται με προκράτηση θέσης)

Το πρόγραμμα του Borderline Festival 2024 επιμελείται το STEGI.RADIO, το διαδικτυακό ραδιόφωνο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση

Με τα λόγια των διοργανωτών: «Το Borderline Festival 2024 έρχεται με ένα όραμα μαγικού ρεαλισμού. Στοχεύει να διεισδύσει στην πραγματικότητα της εποχής μας, όχι μέσω της φυγής, αλλά μέσα από τη φαντασίωση, τη σκέψη και την αίσθηση πέρα από τα στεγανά. Από την Αθήνα μέχρι τη Μεσόγειο, σε μια εποχή που μαστίζεται από τον πόλεμο, την ανισότητα, την ακραία φτωχοποίηση και την αφόρητη αποξένωση, το Borderline Festival καλεί σε μια συλλογική βαθιά ακρόαση του ήχου της διαρκώς αναδυόμενης αλλαγής».

Δες το πρόγραμμα

ΗΜΕΡΑ 1 | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 26 Απριλίου

17:30 | Δημοτική Αγορά Κυψέλης (Ελεύθερη είσοδος)

17:30 - 20:30 | ZoneToZone

20:30 - 21:15 | Aunty Rayzor

21:15 - 22:15 | AUX 88

22:15 | BAMBII

Παράλληλη δράση (Ελεύθερη είσοδος. Η συμμετοχή στο εργαστήριο γίνεται με προκράτηση θέσης)

15:00 - 17:00 | «Fugitive Voices» εργαστήριο με την Ελένη Ικονιάδου στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

ΗΜΕΡΑ 2 | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 27 Απριλίου

Δημοτική Αγορά Κυψέλης (Ελεύθερη είσοδος)
17:30 - 19:00 | Agent Mo
19:00 - 20:15 | Rabit
21:15 - 22:15 | Sangre Nueva
22:15 | Rosa Pistola


Gagarin 205
23:59 - 1:15 | Frenzee
01:15 - 2:30 | Bill Kouligas
02:30 - 3:45 | Crystallmess
03:45 | ANFS (Hybrid Set)

Παράλληλη δράση (Ελεύθερη είσοδος. Η συμμετοχή στο εργαστήριο γίνεται με προκράτηση θέσης)

15:00 - 17:00 | «Fugitive Voices» εργαστήριο με την Ελένη Ικονιάδου στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

ΗΜΕΡΑ 3 | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 28 Απριλίου

18:30 | Carhartt WIP Stage στο -1 της Στέγης
18:30 - 19:15 | Costis Kontos
19:15 - 20:45 | JJJJJerome Ellis
20:45 - 21:30 | Trevor Mathison
21:30 - 22:15 | Lamin Fofana
22:15- 22:30 | Break
22:30 - 23:30 | AMKA
23:30 | aya 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured