Προερχόμενος από την πρόσφατη κυκλοφορία των single "Aquatic" και "Peak", ο Theodore εγκαινιάζει μια νέα εποχή στη μουσική του, συνδυάζοντας τον χαρακτηριστικό του ήχο με περισσότερα «απενοχοποιημένα» synth pop στοιχεία. Ο ίδιος την χαρακτηρίζει την «πιο ειλικρινή μουσική εκδοχή του εαυτού του ως τώρα» και ανυπομονεί να την παρουσιάσει live με την μπάντα του στο Gazarte Ground Stage αυτό το Σάββατο 13 Απριλίου. Εν είδει προθέρμανσης, του ζητήσαμε να μας μιλήσει για πέντε δίσκους που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της προαναφερθείσας μουσικής του ταυτότητας.

Παρακάτω οι απαντήσεις του:

The Doors-  The Doors

Το 2004 οι γονείς μου με πήγαν να δω το show The Doors of the 21st Century στον Λυκαβηττό. Toν Ιανουάριο του 2005 γινόμουν 13 χρόνων και το δώρο γενεθλίων μου ήταν ένα πικάπ. Στο σπίτι μέχρι εκείνη την ήμερα είχαμε μονό CD, ακόμα δεν ξέρω τι απέγιναν τα βινύλια των γονιών μου. Περπάτησα μέχρι το Χαλάνδρι οπού αγόρασα από το δισκοπωλείο  Duckknows τον ομότιτλο δίσκο των Doors. Θυμάμαι από μικρός να τους ακούω στο σπίτι, αλλά ήταν σε εκείνη την πρώτη ακρόαση του πρώτου δίσκου βινυλίου στο καινούριο μου πικάπ οπού είπα μέσα μου ότι στη ζωή μου θέλω να γράφω και να παίζω μουσική.

 

Pink Floyd - The Dark Side of The Moon

O δίσκος αυτός ίσως ευθύνεται για την μέχρι τώρα εμμονή μου να γράφω concept άλμπουμ. Η πρώτη ακρόαση ήταν στο αυτοκίνητο ταξιδεύοντας προς το Ναύπλιο εκεί γύρω στα 12-13. Γύρισε η μητέρα μου και μου είπε με μοναδική σοβαρότητα: «Και τώρα θα ακούσουμε το Dark Side of The Moon».

 

Radiohead - In Rainbows

Άκουσα το In Rainbows λίγο πριν ενηλικιωθώ. Αν έπρεπε να γράψω μονό για έναν δίσκο που με διαμόρφωσε σίγουρα θα επέλεγα αυτόν. Ακόμα προσπαθώ να ξεφύγω!

 

Sigur Ros- ()

Ξεκίνησα να γράφω αυτό το άρθρο απόγευμα. Το ολοκληρώνω την επόμενη ημέρα το πρωί διότι έβαλα για λίγο να ακούσω  τον δίσκο για να θυμηθώ πως νιώθω. Συγκινήθηκα ξανά πολύ, παρασύρθηκα και ξεχάστηκα. Αυτός ο δίσκος είναι πολύ σημαντικός για εμένα! Επίσης έχω αγοράσει από το Amoeba στο Los Angeles το EPK του δίσκου σε CD-ROM που μοίραζαν σε δημοσιογράφους και στη βιομηχανία πριν κυκλοφορήσει.

 

Blink 182 - Take off your pants and jacket

Ήθελα να γράψω για το The Four Seasons Recomposed by Max Richter αλλά χρειαζόμουν να συνέλθω από τους Sigur Ros! Επίσης , αυτό ήταν το πρώτο CD που αγόρασα μαζί με το Crazy In love της Beyoncé.

 

Ο Theodore εμφανίζεται το Σάββατο 13 Απριλίου στον νέο χώρο του Gazarte Ground Stage, με special guest τους Atomic Love. Περισσότερα εδώ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured