Δεν θυμάμαι ποιος αλγοριθμικός ελγιμός με είχε φέρει στο I’ve Been Writing Love Songs, το δεύτερο EP των Jimmy Knows, αλλά θυμάμαι πως ήταν μέσα στις πιο άγριες μέρες της πανδημίας και πως στην αρχή δεν μου είχε περάσει καν από το μυαλό πως πρόκειται για εγχώριο σχήμα. Είναι τέτοια η πιστότητα και η πειστικότητα με την οποία η νεαρή τετράδα έχει χωνέψει τις αναφορές της, που ο κάργα indie ήχος τους θα μπορούσε να προερχόταν από οπουδήποτε στην υφήλιο. Έκτοτε, έχουν κυκλοφορήσει μερικά ακόμη προς την σωστή κατεύθυνση, με τελευταίο το περσινό “Turning Into Something”, καθαρίζοντας κάπως την lo-fi αισθητική τους και δίνοντας περισσότερο χώρο στην poppy πλευρά τους. Λίγο πριν την εμφάνιση τους στην Death Disco, θέλαμε να μάθουμε ποιο είναι το πλέγμα των ερεθισμάτων που έχουν συνδιαμορφώσει την ταυτότητα του γκρουπ σε μορφή 5 δίσκων. Και μας απάντησαν. 

Car Seat Headrest - Twin Fantasy (2018)

Αυτό είναι το blueprint της αισθητικής μας. Το βιωματικό και αφηγηματικό songwriting του Will Toledo συνδυάζεται με την κύρια ιδέα ότι τα τραγούδια προορίζονται να παιχτούν από μια μπάντα. Μοιάζει με την προσέγγιση πχ του Mac DeMarco ο οποίος, ειδικά στις πρώτες δουλειές του, έγραφε μόνος του, με την διαφορά πως εδώ ακούγοντας τα κομμάτια του δίσκου νομίζεις ότι είσαι σε ένα δωμάτιο και ακούς ζωντανά μια ολόκληρη μπάντα.

Oasis - Definitely Maybe (1994) 

Δεν μπορούσαμε να μην το συμπεριλάβουμε ως ένα ιστορικό άλμπουμ που έχει επηρεάσει άπειρο κόσμο. Αν μας έμαθε κάτι αυτός ο δίσκος, είναι πως η δύναμη ενός τραγουδιού βρίσκεται στη βάση του, στη σύνθεση, και παραμένει ένα ωραίο τραγούδι με όποιον τρόπο και αν παιχτεί. Το άλμπουμ της εφηβείας μας.

Pixies - Doolittle (1989) 

Χωρίς πολλά σχόλια. Ένα άλμπουμ ακατέργαστης, ωμής, αυθεντική και βρώμικης pop που συνεχίζει να επηρεάζει γενιές και γενιές μουσικών.

Black Country, New Road - Ants From Up There (2022) 

Οι bc,nr ,κατά τη γνώμη μας, ανήκουν στους πιο ταλαντούχους και άρτιους μουσικούς της γενιάς μας, και αυτό από μόνο του μας εμπνέει να θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι και εμείς. Η αισθητική τους ευαισθησία και η προσοχή στη λεπτομέρεια που διέπει το Ants From Up There έχει εισχωρήσει βαθιά μέσα μας.

Blond - Frank Ocean (2016) 

Το συγκεκριμένο αριστούργημα έχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας. Ήταν το soundtrack των Jimmy Knows σαν παρέα για μια περίοδο. H κορύφωση του indie r’n’b σε φρεσκάδα και coolness.

 

Οι Jimmy Knows και οι Green Was Greener εμφανίζονται το Σάββατο 2 Μαρτίου στη Death Disco. Περισσότερα εδώ.

 

Διαβάστε επίσης:

Οι Green Was Greener εξιλεώθηκαν με το Love Divine. Και τώρα ανυπομονούν να τα σπάσουν live

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured