Yπάρχουν στα πράγματα εδώ και (σχεδόν) μια πενταετία, κινούμενοι με έδρα την Αθήνα. Και δεν έχουν κάνει λίγα: κέρδισαν μόλις τη 2η εβδομάδα του φετινού RedBullBedroomJam, πρωταγωνίστησαν στη δική τους τηλεοπτική σειρά στο MTV Greece (The Band Project), ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησαν και το πρώτο τους αγγλόφωνο άλμπουμ (Theronation). Τους ζητήσαμε λοιπόν δυο λόγια για 10 δίσκους που δεν θα πάψουν ποτέ να αγαπούν... 

1. DEEP PURPLE - MACHINE HEAD

Ένας από τους πιο σημαντικούς δίσκους στην ιστορία του ΡΟΚ, από το 1972, με κομμάτια που έχουν μείνει στην ιστορία όπως “Smoke On The Water” “Space Truckin'” και το μεγαλειώδες και αρκετά τεχνικό ακόμα και σήμερα “Highway Star”.

2. PINK FLOYD - WISH YOU WERE HERE

Το συγκρότημα που έβαλε για τα καλά το ψυχεδελικό κομμάτι στη μουσική, παντρεύοντάς το άψογα με το ΡΟΚ! Πρωτοπόροι τότε... αλλά και αξεπέραστοι μέχρι και σήμερα, επηρεάζοντας χιλιάδες γκρουπ... Τι να πει κανείς για κομμάτια όπως “Wish You Were Here”, “Shine On You Crazy Diamond” και “Welcome To The Machine”;

3. DOORS - L.A. WOMAN

Ό,τι και να πούμε για τους Doors θα 'ναι λίγο... Ο 6ος και τελευταίος δίσκος του Jim Morrison κυκλοφόρησε το 1971, αφήνοντας παρακαταθήκη τα “Riders On The Storm” και “L.A Woman”.

4. METALLICA - MASTER OF PUPPETS

1986! Ένας δίσκος-διαμάντι, ο οποίος μεγάλωσε και θα μεγαλώνει γενιές και γενιές!! Ανακηρύχτηκε μάλιστα χρυσός, πουλώντας πάνω από 500.000 αντίτυπα. Ο ορισμός του HEAVY METAL, που θα επηρεάσει μετέπειτα όλη τη μέταλ σκηνή. Όσο για τα κομμάτια... no comment!

Arthroschooldr_2

5. DREAM THEATER - IMAGES AND WORDS

Ίσως το καλύτερο progressive metal άλμπουμ στην ιστορία της δισκογραφίας!! 5 εκπληκτικοί μουσικοί, οι οποίοι όχι μόνο δείχνουν τις απίστευτες τεχνικές ικανότητές τους (έχουν σπουδάσει στο Berklee College), αλλά παραδίδουν και μαθήματα μελωδίας και αρμονίας μεταξύ μέταλ, τζαζ και κλασικής μουσικής. Αποκορύφωμα του δίσκου το “Metropolis part 1: The Miracle And The Sleeper” και το “Pull Me Under”.

6. SYMPHONY X - ICONOCLAST

Ο τελευταίος δίσκος τους κυκλοφορεί το 2011 δείχνοντας τρομερές ικανότητες από τους έξι μουσικούς που απαρτίζουν τη μπάντα, καθώς και το απόλυτο πάντρεμα μεταξύ progressive metal και συμφωνικής ορχήστρας.

7. NIGHTWISH - ONCE

Ο τελευταίος δίσκος που έκαναν μαζί με την Τarja το 2004. Ένα άλμπουμ που παντρεύει απόλυτα το συμφωνικό power metal με τα οπερετικά φωνητικά!! Είναι κι εκείνο που τους καθιέρωσε στο μουσικό στερέωμα, αφού είχαν ήδη δημιουργήσει ένα ξεχωριστό είδος!

8. SAVATAGE - GUTTERBALLET

Δίσκος-σταθμός από το 1989, με τους αδερφούς Oliva να κάνουν τον κόσμο να απορεί αρχικά με αυτό τους το εγχείρημα, καθώς ήταν η πρώτη φορά που παντρεύτηκε το κλασικό πιάνο με τη ροκ κιθάρα και το μέταλ. Η ιστορία γράφτηκε και τους δικαίωσε.

9. LUDVIG VAN BEETHOVEN - MOONLIGHT SONATA

Γραμμένη το 1801, σε 3 μέρη. Ένα ταξίδι που ξεκινάει και σε παρασέρνει. Αρχίζει με ένα μελαγχολικό πρώτο μέρος και καταλήγει σε έναν καταιγισμό από νότες στο τρίτο. Ακόμα και σήμερα πρέπει κανείς να είναι παραπάνω από βιρτουόζος για να το παίξει.

10. NEAL MORSE - TESTIMONY 2

Τι να πει κανείς για τον Neal Morse; Ένας μουσικός με όλη τη σημασία της λέξης: παραγωγός, συνθέτης, κιθαρίστας, κιμπορντίστας-πιανίστας μα και τραγουδιστής! Όταν δε συνεργαζεσαι με τον Mike Portnoy στα ντραμς, το μόνο σίγουρο είναι ότι δημιουργείς ένα αριστούργημα του progressive rock!

{youtube}q7hcsdSNZqI{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured