Μιας και τα "Βράδια Της Κρίσης" ψηφίστηκαν εδώ στο Avopolis ως τραγούδι του 2013, ζητήσαμε από τον Π.Ε. Δημητριάδη των Κόρε.Ύδρο. τα δικά του αγαπημένα από τη χρονιά που έφυγε. Έχοντας βέβαια, ως επιπλέον αφορμή, και την επικείμενη περιοδεία της μπάντας, που θα ξεκινήσει με δύο συναυλίες στην Αθήνα (15-16/1 στο Six d.o.g.s.), θα συνεχιστεί στην Πάτρα (Μικρός Πρίγκιπας, 17/1) και στη Θεσσαλονίκη (Block33, 18/1) και θα ολοκληρωθεί με ένα λάιβ στην πατρίδα Κέρκυρα (Πολύτεχνο, 19/1)...

(με φθίνουσα σειρά γνωριμίας):

Grant Hart - Awake, Arise!

Το πάλαι ποτέ έτερον ήμισυ του Bob Mould στους Hüsker Dü, σε μια τέχνη (αυτή της μελωδικής μαστοριάς) που δεν ξέχασε ποτέ. Στοιχειωμένο από σπαρακτκούς Bowie-κούς απόηχους.

L. Pierre - SadLaugh

Ο Aidan Moffat των Arab Strap σε ένα άκρως συγκινητικό ορχηστρικό κομμάτι, που μου συστήθηκε στις μαύρες της αγαπημένης μου.

Chelsea Wolfe - Sick

«Ο έρωτας είναι ανίατη ασθένεια. Στον έρωτα υπάρχει μαρτύριο διαρκές. Άλλο ερωτευμένος κι άλλο ευτυχισμένος» Μαρσέλ Προυστ

Shining - I Won't Forget

Ποτέ.

Blood Ceremony - Goodbye Gemini

Classic rock ρεφρενάρα, που ανυπομονείς να μπει και να ξαναμπεί. Ειδικά όταν μιλάει (και) σε σένα ή σ' ένα αγαπημένο σου πρόσωπο.

Arthropant_2

Gun Outfit - Songwriter

Ίσως ο μοναδικός ύμνος στον τραγουδοποιό που γράφτηκε ποτέ. Από τα τραγούδια τα οποία νιώθεις ότι μιλάνε (και) για σένα –και μάλιστα με τον ήχο που αγάπησες.

Merchandise - I'll Be Gone

«I’m gonna plant myself in the sun / just to be free from all you motherfuckers». Έπος.

Julia Holter - Hello Stranger

Όλη η γοητεία του Αγνώστου που γίνεται σιγά-σιγά Γνωστός, αποτυπωμένη σε ένα τραγούδι.

Smith Westerns - Glossed

Ένα ακόμα διαμάντι από αυτούς τους νεαρούς μάστορες της ψυχεδελικής ποπ, οι οποίοι εδώ και μερικά χρόνια φροντίζουν να μου υπενθυμίζουν τακτικά ότι το κλασικό songwriting δεν έχει πεθάνει. Όπως και οι κιθάρες που αγαπήσαμε.

Young Galaxy - New Summer

Ύμνος για το τέλος του καλοκαιριού. Μάλλον το αγαπημένο μου τραγούδι της χρονιάς, αυτό που μου έφερε πιο κοντά το δάκρυ.

Daft Punk - Giorgio by Moroder

Τι να πω...

Charli XCX - Set Me Free

Ποπ ανατριχίλα.

Rhye - One Of Those Summer Days

Μια ζεστασιά και μια οικειότητα σ’ ένα μοτίβο τριών νότων, το οποίο επαναλαμβάνεται ατέρμονα. Μια ανεξήγητη νοσταλγία.

The Men - Half Angel Half Light

Από τα τραγούδια που νιώθω πως κρύβουν κάτι ιδανικό για μένα, ίσως αυτό που ένιωσα για πρώτη φορά στην ύστατη εφηβεία μου, στα τέλη των 1990s.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured