View More

Ελληνική ανεξάρτητη αγγλόφωνη σκηνή: Liarbirds

Κείμενο: Τάσος Βογιατζής

Ένα από τα τελευταία μου κολλήματα είναι στις συλλογές που γράφω και παίζουν στο αυτοκίνητο, να χώνω ως σφήνα είτε το "Bird On The Tree" των Liarbirds, είτε το "Assassin Romantique" των Model Spy με τους οποίους θα ασχοληθούμε αύριο. Στο test αυτό υπάρχει σχεδόν καθολική αντίδραση - οι περισσότεροι ρωτούν για τα group των κομματιών... Οι Liarbirds παίζουν crystal clear indie pop, λατρεύουν τους Byrds και τους Beach Boys και ξέρουν πως να γράφουν τραγούδια που σου φτιάχνουν τη μέρα. Ξέρετε πολλούς Έλληνες που να το καταφέρνουν αυτό;Info

http://www.myspace.com/liarbirds

Κομμάτι για τη συλλογή σας (mp3 download)

Bird On The Tree

Mini Q&A

Ποιο album σας άρεσε περισσότερο τον τελευταίο καιρό;
SCRITTI POLITTI - White Bread Black Beer

Ποιος καλλιτέχνης/group θεωρείτε ότι έχει υπερεκτιμηθεί περισσότερο από τα ΜΜΕ;
Ίσως οι Muse...

Ποιον έλληνα καλλιτέχνη/group εκτιμάτε περισσότερο από τη δεκαετία του ’80 μέχρι σήμερα;
No Man's Land.

Τι σας ενοχλεί περισσότερο στους ανθρώπους που κινούν τα νήματα της εγχώριας εναλλακτικής pop/rock σκηνής;
Το ότι προσπαθούν να είναι ...δημοκρατικοί και πάντα με κινήσεις ασφαλείας, ενώ θα ηταν ευκολοτερο να ανοίξουν τα αυτιά τους που κάποτε είχαν πιότερη ευαισθησία - άλλωστε οι περισσότεροι μπήκαν στο χώρο αναμφισβήτητα ερωτευμένοι με την καλή μουσικη! Να πούμε κι ονόματα;

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να αλλάξει άμεσα στην Ελλάδα;
Η νοοτροπία πως η μίζερη μουσική ήταν είναι και θα είναι το σήμα κατατεθέν αυτής της ερμης σκηνης - Φτάνει πια με τα υπερβολικά όνειρα ανθρώπων που αντιγράφουν άσχημα, είναι δήθεν σοβαροί και πονεμένοι και ροκ και με κάτι να πουν και με μάγκικες καταβολές και με εκπληκτικές προφορές και δε συμμαζεύεται, οπως και ΦΤΑΝΕΙ με ολους αυτούς που χάραξαν έναν λάθος δρόμο υψώνοντας 2 δεκαετίες πίσω, και μες στη μαυρίλα μιας Ελλάδας που σκεφτόταν σιωπηλά ακόμα το να τρέξει μήπως...προλάβει το τελευταίο βαγόνι, όλους τους παραπάνω ποιητές της ζωής σε μεμονωμένες περιπτώσεις ενδεχομενως μα ΟΧΙ μουσικούς... Με δυο τελευταίες κουβέντες, παν μέτρον άριστον όταν στο ένα άκρο κατοικοεδρεύει η λύγδα και στο άλλο η λουστραρισμένη απάτη - ο νοών μπλα μπλα μπλα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θυμόμαστε 7 ταινίες με τα ντραμς σε πρώτο πλάνο. 

Ο καινοτόμος  βρετανός ηλεκτρονικός παραγωγός που έχει μετατρέψει τη βιολογία σε visual art και το

Κάθε μήνα το Avopolis θα συγκεντρώνει τους δίσκους που έμειναν λίγο παραπάνω στα ακουστικά του.

FEATURED TODAY

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, τα λέει με τον Μπομο Κατσιώνη των Warrior Path και των Stray Gods.

Στο νέο του Incoming, ο Δημήτρης Λιλής γράφει για το αιώνιο ελληνικό καλοκαίρι, στο οποίο η μουσική ακούγεται από σπόντα. 

Κάθε Πέμπτη η Ναταλία Πετρίτη θα βλέπει τη ζωή στο κινηματογραφικό πανί. Αυτή την εβδομάδα (29/7-4/8), γελάει με τα jump scares του M. Night Shyamalan, βγαίνει ευχαριστημένη από την προβολή της νέας ταινίας της Bettina Oberli και ξαναβλέπει Kieślowski και Polanski.

HOT STORIES

Η πινακίδα με το όνομα του πρόωρα χαμένου ράπερ αποκαλύφθηκε.

Ο r'n'b σταρ μας δίνει μια πρώτη γεύση από το νέο του κομμάτι.

Top