Σας το λέμε αρκετό καιρό τώρα από τα νέα και ήρθε η ώρα των αποκαλυπτηρίων. Το Avopolis και το Sonik, με την επέτειο της έκδοσης της αυτοβιογραφίας του Anthony Kiedis στα ελληνικά, θα παρουσιάσουν το Μάιο σε μεγάλο χώρο την ελληνική tribute band στους Red Hot Chili Peppers, παράλληλα με την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ της μεγαλύτερης rock μπάντας του πλανήτη!

The uplift mofo party band λέγεται η μπάντα που μαζεύτηκε ειδικά γι' αυτή τη βραδιά από σημαντικούς έλληνες μουσικούς. Μια μπάντα που θα παίξει ένα χορταστικότατο Best Of (από όλα τα άλμπουμ!), αλλά και νέα κομμάτια. Μια μοναδική βραδιά που φυσικά που δεν πρέπει να χάσει κανείς fan -και όχι μόνο... Βέβαια, όπως έχουμε πει, δεν πρόκειται απλώς για ένα live, αλλά για ένα σούπερ event με πολλά άλλα που θα ανακοινωθούν!

Γνωρίστε τη μπάντα:

Φωνή: Πάνος Μουζουράκης
Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα ήρθε το 2002 και έκτοτε τραγουδάει σε μεγάλη Live σκηνή της πόλης. Το 2005 συνεργάστηκε με το Διονύση Σαββόπουλο και πραγματοποίησε μαζί του πολλές εμφανίσεις ενώ την ίδια χρονιά συμμετείχε και στην τρίτη δισκογραφική δουλειά του Σ. Ρωσσόπουλου. Φέτος κυκλοφορεί την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τη Λύρα και ετοιμάζει μια αρκετά εκκεντρική παράσταση. Ο Πάνος χαρακτηρίζεται για την πολύ έντονη σκηνική του παρουσία, κάτι που τον κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστό. Με λίγα λόγια η θέση του frontman σε ένα τέτοιο γκρουπ του ταιριάζει απόλυτα.

Κιθάρα: Στέλιος Φράγκος
Επίσης από τη Θεσσαλονίκη. Κατέβηκε στην Αθήνα σχεδόν ταυτόχρονα με τον Πάνο (2002) για να ενσωματωθεί στις Mουσικές Tαξιαρχίες με τον Τζίμη Πανούση (με τον οποίο παίζει μέχρι και σήμερα). Εδώ και μερικά χρόνια είναι μέλος των ιστορικών Deus X Machina. Ότι στις βασικές επιρροές του συγκαταλέγονται οι John Frusciante και Hillel Slovak μαρτυρά το λόγο που αποτέλεσε την σίγουρη επιλογή για τη συγκεκριμένη μπάντα.

Drums: Μιχάλης Καπηλίδης
Ο Μιχάλης είναι κι αυτός από τη Θεσσαλονίκη. Γιός του Νίκου Καπηλίδη, παίζει drums από 5 χρονών (!). Το 1998 έρχεται στην Αθήνα για να παίξει με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη (μια συνεργασία που κρατάει ακόμα). Λίγο αργότερα θα ενσωματωθεί στους Closer με τους οποίους θα ηχογραφήσει το Universe. Αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους πιο περιζήτητους drummers με πάρα πολλές συνεργασίες και δεκάδες ηχογραφήσεις στο ενεργητικό του. Με επιρροές από την ανεξάρτητη σκηνή των 90’s και το «παραδοσιακό» funk της δεκαετίας του 70 (sly & the family stone, funkadelic, james brown) έχει αναπτύξει έναν ιδιαίτερο power-funk τρόπο παιξίματος που τον κάνει μοναδικό για την θέση του drummer στο συγκεκριμένο σχήμα.

Μπάσο: Κωστής Βήχος
Μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφάσισε να ασχοληθεί με το μπάσο ακούγοντας το Blood sugar sex magik και έχοντας έκτοτε σαν βασικές επιρροές τον Flea και τον Larry Graham. Από το 1993 έχει συμμετάσχει σε πολλά γκρουπ (σημαντικότερο των οποίων οι Άνευ όπου το 1999 κυκλοφορούν με την Bmg την μοναδική δισκογραφική τους δουλειά) ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αρκετές σημαντικές συνεργασίες. Αυτή την περίοδο είναι μέλος των «Άμμος» και τις νεοσύστατης μπάντας Nicotine Stain ενώ συνεχίζει να παίζει με τον Κ. Τουρνά και τον Π. Πέτρου (στους δυο τελευταίους μαζί με τον Μιχάλη Καπηλίδη).

Το Playlist θα περιέχει κομμάτια από όλη τη δισκογραφία των red hot chili peppers, ουσιαστικά είναι μια αναδρομή στην 23χρονη δισκογραφική πορεία τους. Μέσα σ’ αυτά τα κομμάτια θα περιλαμβάνονται όλα τα μεγάλα singles καθώς και κάποια κομμάτια από το καινούργιο τους Lp “stadium arcadium”. Επίσης θα συμπεριλαμβάνονται μερικές χαρακτηριστικές διασκευές που έχουν κάνει κατά καιρούς οι Peppers (όπως το Highrer ground του Stevie Wonder) καθώς και κάποια ιστορικά κομμάτια όπως το Out In L.A. (το πρώτο κομμάτι που έγραψαν σαν γκρουπ). Στο Live θα προβάλλεται σπάνιο οπτικό υλικό του συγκροτήματος (με πολλά bootlegs και όχι μόνο) καθώς και μέρος της βιντεογραφίας τους.

Ραντεβού το Μάιο σε χώρο και ημερομηνία που θα ανακοινωθούν!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured