Λένα Αλεξανδράκη

Εκείνη συγκαταλέγεται στην ελίτ των μουσικών της κλασική μουσικής παγκοσμίως και είναι η κιθαρίστρια με τα περισσότερα views στο Youtube. Εκείνος έχει χαρακτηριστεί από κοινό και κριτικούς ως «φαινόμενο». Ο λόγος για τους Ana Vidovic και Aniello Desiderio, οι οποίοι έχουν αποθεωθεί από κοινό και κριτικούς παγκοσμίως και την άνοιξη του 2023 επισκέπτονται τη χώρα μας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κιθάρας του Χαλκηδόνιου Ωδείου. 

Για δύο τριήμερα, από 3 έως 5 Μαρτίου και από 10 έως 12 Μαρτίου, όσοι τυχεροί εξασφαλίσουν εισιτήριο (καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες) θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν από κοντά δύο ονόματα που έχουν γράψει ιστορία στο παγκόσμιο στερέωμα της κλασικής κιθάρας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν τον συνδυασμό που θέλουν (μία συναυλία ή δύο συναυλίες ή συναυλία και σεμινάριο ή όλο το φεστιβάλ) μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Χαλκηδόνιου Ωδείου.

Η Ana Vidovic γεννήθηκε στην Κροατία και τα τελευταία χρόνια ζει στις Η.Π.Α. Συγκαταλέγεται στην ελίτ των μουσικών της κλασικής μουσικής. Η διεθνής της καριέρα περιλαμβάνει σόλο συναυλίες και κοντσέρτα με ορχήστρες στις μεγαλύτερες αίθουσες μουσικής του κόσμου. Έχει κερδίσει πολυάριθμα πρώτα διεθνή βραβεία σε διαγωνισμούς κιθάρας και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές για τα CD της.


aniello-photo 

Ο Aniello Desiderio κατάγεται από τη Νάπολη της Ιταλίας και έχει κερδίσει πολυάριθμα πρώτα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ως καλλιτέχνης έχει δώσει συναυλίες στις σημαντικότερες αίθουσες του κόσμου και έχει συμπράξει με πολυάριθμες ορχήστρες σε όλο τον κόσμο. O διάσημος μουσικός της τζαζ Chick Korea είχε πει για αυτόν «Με συγκλόνισε! Είναι τεράστιος καλλιτέχνης» ενώ ο διάσημος μαέστρος Lorin Maazel είπε για αυτόν «Από μικρός άκουγα κλασική κιθάρα, αλλά τώρα ξέρω τον αληθινό ήχο της κιθάρας.»

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΙΟΥ ΩΔΕΙΟΥ

Ana Vidovic
3-5 Μαρτίου 2023
Συναυλία και Masterclasses

Aniello Desiderio
10-12 Μαρτίου 2023
Συναυλία και Masterclasses

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ, τις ώρες διεξαγωγής των masterclasses, τις τιμές των εισιτηρίων αλλά και τη δυνατότητα online παρακολούθησης στο halkidonio.gr.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured