Λένα Αλεξανδράκη

Όταν ένα μεγάλο μέρος των καλοκαιρινών εμπειριών σου (ακόμα και των ταξιδιών σου) ταυτίζονται με φεστιβάλ, η αποχή από τα live σου αφαιρεί ένα μεγάλο κομμάτι αυτού που ζεις. Πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια αυτής της αποχής και όσο κι αν προσπαθήσαμε να συμβιβαστούμε με συναυλίες καθήμενων και κάποια διαλείμματα, είναι φανερό ότι αυτό το συναυλιακό καλοκαίρι θα μείνει στην ιστορία. Ο κόσμος γεμίζει τους συναυλιακούς χώρους και (παγκοσμίως) οι καλλιτέχνες δεν δίνουν απλά τον καλύτερο εαυτό τους στην πλειοψηφία τους, αλλά είναι διατεθειμένοι να επικοινωνήσουν περισσότερο, να προσφέρουν greatest hits setlists, να ζήσουν περισσότερο αυτό που συμβαίνει. 

img_9932

Ζούμε περισσότερο, τώρα και καλύτερα αυτά που αγαπάμε

Δεν είναι τίποτα τυχαίο, από τη μαζική προσέλευση του κόσμου, από τον συντονισμό με τη διάθεση των groups και τελικά την εμπειρία όπως αυτή διαμορφώνεται από τον συντονισμό των δύο μερών. Μπορεί να διαφωνήσει κανείς με το αν η εμφάνιση του Nick Cave ήταν πράγματι κορυφαία συναυλιακή στιγμή, με το αν το live των Pet Shop Boys ήταν το κορυφαίο της δεκαετίας, ή αν ο ΛΕΞ και οι 25.000 που τον ακολούθησαν στη Νέα Σμύρνη είναι αυτό με το οποίο πρέπει να ασχοληθούμε. Αλλά όλα αυτά μας δίνουν μια γενική ιδέα για το πόσο η αποχή έχει βοηθήσει όλους μας (καλλιτέχνες και κοινό) να επαναπροσδιορίσουμε προτεραιότητες, να ζήσουμε περισσότερο, τώρα και καλύτερα αυτά που αγαπάμε

experiences

Μπορούμε όμως να πάμε σε όλες τις συναυλίες;

Η αλήθεια είναι ότι και να διέθετε κανείς ένα μισθό αποκλειστικά σε αυτές, πάλι δεν θα ήταν αρκετός. Το What's Up Experiences έδωσε τη λύση, χαρίζοντας προσκλήσεις για μερικές από τις κορυφαίες διοργανώσεις του καλοκαιριού. Είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε εισιτήρια για την επιστροφή του ADD Festival, το οποίο είχε line-up βουτηγμένο στη χορευτική νοσταλγία της ύστερης χρυσής περιόδου του clubbing, σε συνδυασμό με την εγκεφαλική electronica που λατρεύουμε. Αλλά και όταν το τριήμερο 11-13 Ιουνίου φαινόταν ότι η Αθήνα είχει αδειάσει, στο Plissken Festival βρέθηκαν διεθνή ονόματα και καλλιτέχνες από το χώρο της σύγχρονης ηλεκτρονικής, techno και dance pop μουσικής σκηνής, μαζί με πολύ κόσμο. Το What’s Up Experiences ήταν επίσης εκεί, χαρίζοντας προσκλήσεις - όπως και για τα event του Release Athens, με τη θριαμβευτική επιστροφή του Nick Cave, το ξέφρενο πάρτι του Parov Stelar, τη θριαμβευτική επανεμφάνιση των Manowar και τη μεγάλη στιγμή αγνής χαράς και συναυλιακής ευφορίας των Pet Shop Boys, μεταξύ άλλων. Και ο κατάλογος δεν τελειώνει: οι συναυλίες και τα φεστιβάλ συνεχίζονται και το What’s Up Experiences σου δίνει την ευκαιρία να βρεθείς σε μία από τις επόμενες βραδιές του Release Athens Festival ή ακόμα και στην πολυαναμενόμενη εμφάνιση των Iron Maiden στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ένας τύπος, μια ταμπέλα, αμέτρητα live

Αν αναρωτιέστε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να φωνάξεις για την επιστροφή των live, αυτός δεν είναι άλλος από αυτό που έκανε ένας τύπος που ανέλαβε να γίνει η «ζωντανή» διαφήμιση αυτής της επιστροφής, αλλά και της προσφοράς των What’s Up Experiences.

whatsuolive2

Ποιος είναι αυτός ο τύπος; Ειλικρινά, δεν ξέρουμε, αλλά στο παρακάτω video, που έγινε viral, τον απολαμβάνουμε στους δρόμους της Αθήνας να κρατάει μια επιγραφή που διέδιδε το μήνυμα «Επιτέλους Πάμε Σε LIVE». Απολαύστε το εδώ:

Έχουμε όμως κι εμείς μήνυμα γι' αυτόν που μας έφτιαξε τη μέρα: Μαζί σου! Κι αν σε πετύχουμε εκεί έξω, θα σε σκανάρουμε live, για να μάθουμε πώς θα βρεθούμε στα μεγαλύτερα live του καλοκαιριού, χάρη στο What’s Up Experiences.

Για να πούμε την αλήθεια, δεν θα μπορούσε μια τέτοια καμπάνια, που έχει να κάνει με την επιστροφή μας στη ζωντανή εμπειρία, να μην είναι live. Γνωρίζουμε, άλλωστε, από πρώτο χέρι, ότι όλα είναι καλύτερα όταν είναι live. Κι αφού οι περισσότεροι, πλέον, προτιμάμε να τα λέμε εκεί έξω, να κάνουμε τις μουσικές συζητήσεις μας, να απολαμβάνουμε μαζί αυτές τις μοναδικές εμπειρίες, έτσι και η επικοινωνία αυτής της προσφοράς, είναι πιο απολαυστική όταν παίρνει ζωή.

whatsuolive3b

Όσο για όλους εμάς που θέλουμε να κερδίσουμε προσκλήσεις για να ζήσουμε live την εμπειρία των μουσικών φεστιβάλ, υπάρχει το What’s Up Αpp.

Ραντεβού στα επόμενα events, με ή χωρίς αυτόν τον φοβερό τύπο μπροστά μας. Γιατί τώρα, όλα είναι LIVE!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured