Αγγελική Λάλου

Η μουσική δημιουργεί συναισθήματα, ξυπνάει ή φτιάχνει αναμνήσεις, διεγείρει τις αισθήσεις ή σε υπνωτίζει σε μια χαλαρωτική νιρβάνα. Η μουσική σε ταξιδεύει. Παίζει με τους ήχους της φύσης, ταιριάζει μελωδίες, αποκωδικοποιεί τη σιωπή. Το «Tomorrow comes the harvest» που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Onassis Channel στο YouTube στις 20 Ιανουαρίου δεν είναι απλώς άλλο ένα ιδιαίτερο συναυλιακό project, αλλά πρόκειται για μια μυσταγωγική εμπειρία.

Μπορείς να την απολαύσεις με τα μάτια κλειστά και να αφήσεις τη μουσική σύνθεση να σε συνεπάρει. Ο χρόνος θα σταματήσει. Ο χώρος θα αποκτήσει άλλη υπόσταση κι ο ακροατής, εσύ, θα μεταφερθείς εκτός τόπου και χρόνου, σε ένα μουσικό τοπίο, σε ένα ηχόχρωμα που θα σου δώσει τη δυνατότητα να γίνεις ένα με τη μουσικής που ακούς, ένας ήχος ακόμα.

Αν ωστόσο επιλέξεις να δεις τη συναυλία, το εντυπωσιακό, αρχέγονο, μυστικιστικό, άγριο και φυσικό τοπίο της Δήλου, θα γίνει ένα ακόμα μέλος του μουσικού project. Τρεις καταξιωμένοι μουσικοί, τρεις θρύλοι παγκόσμιας φήμης, ο μάγος της ηλεκτρονικής μουσικής Jeff Mills, ο Γαλλοϊνδός δεξιοτέχνης της τάμπλα Prabhu Edouard και ο Γάλλος κιμπορντίστας Jean-Phi Dary ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσφέρουν ένα πολύτιμο μουσικό δώρο.

Ένας μουσικός αυτοσχεδιασμός που εντάσσει τα φυσικά στοιχεία και τα εμπλέκει στην όλη διαδικασία της συναυλίας. Η εισαγωγή εναρμονίζεται με το φύσημα του αέρα, η ηχώ των κυμάτων συνταιριάζεται φυσικά. Τα σώματα και η ψυχή των μουσικών δονείται από την ενέργεια του τοπίου, κι η δόνηση αυτή μεταφέρεται στη μουσική τους σύνθεση και περνάει στον ακροατή που νιώθει τις αισθήσεις του να διεγείρονται όλο και περισσότερο. Νιώθει το κροτάλισμα της μουσικής, το σύρσιμο των ήχων, τη συνάντηση της τεχνολογίας με τα παραδοσιακά όργανα. Ένα τελετουργικό, μια μαγική ιεροτελεστία που συναρπάζει και καταργεί τα όρια ανάμεσα στο εδώ και το εκεί, στα όρια ανάμεσα στο χθες και το αύριο, δημιουργώντας ένα τώρα που θα επαναλαμβάνεται κάθε φορά που θα επιλέγεις να απολαύσεις τη συναυλία εκ νέου.

Η Δήλος, ο τέταρτος μουσικός του project, βάζει την ηχώ, βάζει τη σιωπή αιώνων, βάζει τους ήχους των φυσικών στοιχείων, βάζει την ανάσα του τοπίου, το φως, τον ουρανό, τη θάλασσα. Βάζει τα αρχαία μνημεία, τα σπαράγματα, την ενέργεια που μετασχηματίζεται σε μουσική έμπνευση.

https://www.instagram.com/p/CY_gP9IKdLn/

Το αποτέλεσμα των 67 λεπτών είναι ένα ταξίδι στο παρελθόν και το μέλλον του ανθρώπου και του κόσμου του, ορατού και αόρατου κόσμου, ενός κόσμου με αρχέγονες αντιλήψεις, αισθήματα και σκέψεις, επιθυμίες και αγωνίες. Μια σπορά εικόνων, ερεθισμάτων που μέσω της μουσικής έρχεται κι ο θερισμός, κι είναι στη διακριτική ευχέρεια και στην επιλογή του κοινωνού θεατή/ακροατή κι εντέλει μυσταγωγού το τι θα κρατήσει και πώς θα το μετουσιώσει μέσα του όλη αυτή τη μουσική μυσταγωγία που αποκλείεται να τον αφήσει ανεπηρέαστο και να μην τον συναρπάσει…

Στις περίεργες και ιδιαίτερες συνθήκες που ζούμε, το «Tomorrow comes the harvest» αποτελεί την ιδανική μουσική υπόκρουση για να χαλαρώσεις, να αφεθείς σε μια αρχέγονη δόνηση και να αφήσεις τη μουσική να σε ενώσει ξανά με τη φύση αλλά και να σε συστήσει εκ νέου με τις προαιώνιες αλήθειες που βρίσκονται μέσα σου.

Ένα μουσικό όνειρο που μπορείς να απολαύσεις με κλειστά ή ανοιχτά μάτια και σίγουρα με εγειρόμενες αισθήσεις.

 https://www.instagram.com/p/CY9LxfiqIZD/

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ TOMORROW COMES THE HARVEST (JEFF MILLS, PRABHU EDOUARD, JEAN-PHI DARY) ΣΤΗ ΔΗΛΟ

Σκηνοθεσία: Χρήστος Σαρρής

Curatorial Direction: Αφροδίτη Παναγιωτάκου

Project Manager: Δημήτρης Θεοδωρόπουλος

Παραγωγός: Βασίλης Παναγιωτακόπουλος

Chief Operating Officer: Χρόνης Λιλλής

Επικεφαλής Παραγωγής: Δήμητρα Δερνίκου

Project Consultant: Νίκος Αθανασόπουλος

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος, Παναγιώτης Πιλαφάς, Νίκος Παλόγος

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Έβαν Μαραγκουδάκης

Σκηνογράφος: Εύα Μανιδάκη

Τεχνικός Διευθυντής: Λευτέρης Καραμπίλας

Ηχοληψία: Brona Lynch

https://www.instagram.com/p/CY6bbVis8xE/

Συντονισμός Παραγωγής: Έλενα Χωρέμη

Συντονισμός Παραγωγής & Βοηθός Σκηνοθέτη: Σμαράγδα Δογάνη

Εκτέλεση Παραγωγής: Ζωή Μουσχή

Κάμερα: Δημήτρης Ζιβόπουλος, Φίλιππος Ζαμίδης, Κοραλία Δογάνη

Χειριστής Drone: Ορφέας Καλαφάτης

Βοηθός Σκηνογράφος: Ισμήνη Linthorst

Μοντάζ: Τρύφωνας Καρατζίνας

Χρωματική Επεξεργασία: Μάνθος Σάρδης

Post Production: KENT Films

Βοηθός Video Crew: Ανδρέας Μάρκου

Ηχολήπτες: Στάμος Βασιλάκης, Γιάννης Γκλιάτης

Ηλεκτρολόγος: Κυριάκος Ξανθόπουλος

Μηχανικός Σκηνής: Ιάκωβος Δαρζέντας

Βοηθός Μηχανικού Σκηνής: Leonardo Cela

Backliner: Ιορδάνης Χατζηβασιλάκης

Εκτέλεση Παραγωγής: Δέσποινα Σιφνιάδου

Κατασκευή Σκηνικού: Lazaridis Scenic Studio

Ατζέντης: Katty Lange

Οι μουσικές συνθέσεις είναι των Jeff Mills, Jean-Philippe Dary και Prabhu Edouard.

© 2022 Axis Records all rights are reserved

 https://www.instagram.com/p/CY9LrQ8qSHd/

Μια παραγωγή του Ιδρύματος Ωνάση, βασισμένη σε μια ιδέα του ADD Festival

 

Τα δικαιώματα επί των απεικονιζόμενων μνημείων ανήκουν στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ν. 3028/2002). Ο αρχαιολογικός χώρος της Δήλου υπάγεται στην αρμοδιότητα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. 

 

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων

 

Cover photo: Tomorrow-Comes-The-Harvest_Delos-©Pinelopi-Gerasimou-for-Onassis-Culture

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured