avopolis.team

Ο Τζέιμς Πάτερσον είναι ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικών ιστοριών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ιδιοσυγκρασίας του είναι πως μπαίνει μέσα στους χαρακτήρες και τους αποτυπώνει με ιδιαίτερο τρόπο.

Το βιβλίο πατάει με μαεστρικό τρόπο στην σύνδεση των δύο πρωταγωνιστών, του εμμονικού θαυμαστή του, Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν και του Τζον Λένον. Η πορεία του “μικρού” από το Λίβερπουλ που δημιούργησε το πιο επιδραστικό συγκρότημα στην ιστορία της μουσικής μπαίνει κάτω από το πρίσμα της προσωπικότητας και των σχέσεων που είχε με όλους τους ανθρώπους που ήταν στο περιβάλλον του.

lennon750

Ο Τζέιμς Πάτερσον δεν μιλάει για την ιστορία των επιτυχιών τους, ούτε την διαχείριση, αλλά μας οδηγεί στο οδοιπορικό του Τζον Λένον, από τις ημέρες που η θεία του Μιμί που δεν τον άφηνε να παίζει μουσική στο σπίτι που τον μεγάλωσε για να μην ενοχλεί του νοικάρηδες της, μέχρι τις “δημιουργικές” συγκρούσεις με τον Πολ Μακάρντεϊ, ο οποίος είναι ένας από τους ανθρώπους που μίλησε στον συγγραφέα για αυτό το βιβλίο.

Η ιστορία κυλά παράλληλα και μέσα στο βιβλίο υπάρχει βήμα βήμα η πορεία του Τζον Λένον και του Τσάπμαν, ο οποίος 41 χρόνια μετά τη δολοφονία βρίσκεται ακόμη στην φυλακή και δεν του έχει δοθεί χάρη για την δολοφονία ενός ιδιοφυούς δημιουργού που έπεσε θύμα της εγωιστικής διαστροφής ενός ανθρώπου που ήθελε να βρεθεί στην κορυφή της δημοσιότητας για τους λάθους λόγους.

Οι συνεντεύξεις που έχει πάρει ο Πάτερσον είναι ένα κομμάτι που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο βιβλίο, αφού κορυφαία ονόματα της μουσικής, όπως ο Μικ Τζάγκερ, δίνουν πληροφορίες για τον τρόπο που τα δύο συγκροτήματα αναδείχθηκαν παράλληλα στις μουσικές σκηνές του Λίβερπουλ και ουσιαστικά τράβηξε το ένα το άλλο.

Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Δίχτυ (www.lennon.dixty.gr) και υπάρχει με δωρεάν μεταφορικά από το https://www.books2u.gr/Product/294664/Page/1245/el/Oi-teleutaies-meres-tou-Tzon-Lenon/

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured