Στυλιανός Τζιρίτας

THE_TRIP_062

Περισσότερα από 13.000 άτομα, λάτρεις της περιπέτειας, βρήκαν έμπνευση στο motto του Cutty Sark που λέει πως «Δεν μπορείς να ανακαλύψεις ένα νέο ωκεανό μέχρι να βρεις το κουράγιο να φύγεις από τη στεριά» και δήλωσαν συμμετοχή στον διαγωνισμό  “Cutty Sark Adventure Spirit ” που διοργάνωσε το Cutty Sark στην Ελλάδα για να γιορτάσει το λανσάρισμα της νέας του φιάλης. Έξι ήταν οι τυχεροί νικητές, οι οποίοι αναδείχθηκαν μέσα από την ψηφοφορία του κοινού, και κέρδισαν επάξια την ευκαιρία να ζήσουν την απόλυτη περιπέτεια διασχίζοντας τα νερά του Βόρειου Ατλαντικού με το ιστορικό ιστιοφόρο Bessie Ellen.
Ο διαγωνισμός ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο στο www.adventurespirit.gr και στη σελίδα του Cutty Sark στο facebook, και ολοκληρώθηκε με τον πιο συναρπαστικό τρόπο την 1η Ιουνίου στις ακτές της Βορειοδυτικής Αγγλίας. Στη διάρκεια αυτών των 8 μηνών οι νικητές χρειάστηκε να περάσουν εύκολες και δύσκολες δοκιμασίες. Στόχος ήταν η συγκέντρωση μιλίων (βαθμών) μέσα από online παιχνίδια ή live δοκιμασίες. Στη συνέχεια, οι 50 συμμετέχοντες με τα περισσότερα μίλια, συμμετείχαν σε ένα απαιτητικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και αξιολόγησης σε πραγματικές συνθήκες, υπό τις οδηγίες έμπειρων καθηγητών ιστιοπλοΐας οι οποίοι επέλεξαν τους 20 ικανότερους. Τα video δράσης τους ανέβηκαν www.adventurespirit.gr και το κοινό επέλεξε τους 6 νικητές και τους 4 αναπληρωματικούς.

Η Μαργαρίτα, η Λιάνα, η Μαρία, ο Θάνος, ο Σωτήρης και ο Μάρτιν ήταν αυτοί που ταξίδεψαν στη Μεγάλη Βρετανία για να σαλπάρουν προς  μία αυθεντική περιπέτεια με το 33,5 μέτρων ιστιοφόρο, που θυμίζει εξαιρετικά το αυθεντικό ιστιοφόρο του Cutty Sark.To ταξίδι διήρκησε 5 ημέρες. Η ομάδα του adventure spirit «άνοιξε πανιά» στο λιμάνι της πόλης Falmouth, στις νότιες ακτές της Αγγλίας, διέσχισε τις Ιρλανδικές ακτές, με ενδιαμέσους σταθμούς το Port Dinllaen και το Isle of Man, και είχε τελικό προορισμό το Whitehaven της Βορειοδυτικής Αγγλίας.

THE_TRIP_065


Οι ιδιαίτερες δραστηριότητες που είχε οργανώσει το Cutty Sark , σε συνδυασμό με τις εναλλαγές των καιρικών συνθηκών, έδωσαν τη δυνατότητα στους έξι νικητές να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες. Πριν αναχωρήσουν από το Falmouth, οι νικητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το αυθεντικό πλοίο του Cutty Sark, που εκτίθεται στο Greenwich του Λονδίνου, να δοκιμάσουν τη δυνατότητα πλοήγησης ο καθένας ξεχωριστά, σε έναν ηλεκτρονικό προσομοιωτή, και να πάρουν μία πρώτη γεύση της περιπέτειας που θα ακολουθούσε. Μία ημέρα αργότερα, κράτησαν στα χέρια τους το τιμόνι του Bessie Ellen και υπό τις οδηγίες της καπετάνιου, Νikki Alford, άνοιξαν τα 8 πανιά του και ξεκίνησαν για το ταξίδι τους. Οι απαιτήσεις ήταν πολλές αλλά η προετοιμασία που είχε γίνει από το Cutty Sark κατά τη διάρκεια του προγράμματος απέδωσε και  οι νικητές απόλαυσαν το πνεύμα περιπέτειας που χαρακτηρίζει το αγαπημένο σκοτσέζικο ουίσκι.

Η συναρπαστική περιπέτεια του ταξιδιού έχει καταγραφεί από το Cutty Sark σε μία ξεχωριστή ταινία  30 λεπτών η οποία προβλήθηκε για πρώτη φορά στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Gazarte στις 2 Ιουλίου και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο αυτή την ξεχωριστή περιπέτεια. Οι καλεσμένοι είχαν  την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις μοναδικές στιγμές που έζησε η ομάδα adventure spirit και να «ταξιδέψουν» μαζί τους στον Ατλαντικό Ωκεανό. Αποσπάσματα της ταινίας είναι διαθέσιμα και στο www.adventurespirit.gr.

THE_TRIP_055

Έξι νικητές, ένα ιστορικό ιστιοφόρο, εκατοντάδες ναυτικά μίλια στον Βόρειο Ατλαντικό, μία συναρπαστική περιπέτεια. Εσείς, είστε έτοιμοι για την επόμενη?

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured