Δελτίο Τύπου

Beginner_4

7 ημέρες στην Αβάνα μπορεί να ακούγονται λίγες για μία από τις πιο γοητευτικές πόλεις του κόσμου. Όταν όμως 7 σκηνοθέτες από διαφορετικά σημεία του πλανήτη επιστρατεύονται από την πένα του πολυβραβευμένου Κουβανού συγγραφέα Leonardo Padura για να καταγράψει ο καθένας με το στιλ του μια μέρα της εβδομάδας στην Αβάνα, τότε ξέρουμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ιδιαίτερο κινηματογραφικό γεγονός, που δικαίως φιλοδοξεί να συλλάβει την ατμόσφαιρα αυτής της μοναδικής πόλης.

Η ταινία άλλωστε προέκυψε από την επιθυμία να εξερευνηθεί μια πόλη σε μια συγκεκριμένη στιγμή της ιστορίας της. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Αβάνα θα αλλάξει δραματικά τα επόμενα χρόνια. Αυτή τη στιγμή η πόλη είναι σε μεταβατικό στάδιο: τα όριά της αλλάζουν και η κουλτούρα της διψάει να συμπεριλάβει νέους τρόπους σκέψης, δημιουργίας και ζωής.

Έτσι προέκυψαν οι «7 Ημέρες στην Αβάνα» ως μια σπονδυλωτή ταινία. Το εκτυφλωτικό φως και τα έντονα χρώματα, ο αυθόρμητος χορός και η πανταχού παρούσα μουσική, το μοιραίο πάθος και οι ισχυροί δεσμοί, η μαύρη μαγεία και το όραμα της Παρθένου Μαρίας, οι παράξενοι ντόπιοι και οι γοητευμένοι τουρίστες, οι λαϊκές γειτονιές και τα εμβληματικά αξιοθέατα συνυπάρχουν μοναδικά σε 7 κεφάλαια, ή αλλιώς 7 διαδρομές με έναν προορισμό: τη σύγχρονη, εκλεκτική, ζωντανή Αβάνα. Ξεναγοί μας οι Benicio Del Toro (Πουέρτο Ρίκο), Pablo Trapero (Αργεντινή), Julio Medem (Ισπανία), Elia Suleiman (Ισραήλ), Gaspar Noe (Αργεντινή), Juan Carlos Tabvo (Κούβα) και Laurent Cantet (Γαλλία).

Cecilia_4

Δείχνοντας έναν κόσμο χωρίς κλισέ, η ταινία, με την καλειδοσκοπική της ματιά, εκφράζει την ψυχή αυτής της πόλης, τον πλούτο των συνοικιών της, την ατμόσφαιρα, τις γενιές και την κουλτούρα της. Οι κοινές τοποθεσίες της ταινίας εξυπηρετούν αυτόν τον σκοπό: εμβληματικά σημεία της Αβάνας όπως το ξενοδοχείο Nacional ή η Μαλεκόν από τη βάση για κάποια από αυτά τα κεφάλαια. Κάποιοι κεντρικοί ή δευτερεύοντες χαρακτήρες περιηγούνται από τη μια ταινία στην άλλη, συνδέοντας τις ιστορίες και δείχνοντας ότι στην Αβάνα όλα τα κοινωνικά στρώματα συνυπάρχουν, συγκρούονται και κάποιες φορές αλληλεπιδρούν.

Το Havana Club, το κορυφαίο κουβανέζικο ρούμι στον κόσμο, είναι υπερήφανο για τη συνεργασία του με τη Fullhouse και τη Morena Films στο project αυτής της ταινίας για την Αβάνα. Η πρωτεύουσα της Κούβας είναι μια πόλη που δεν μοιάζει με καμία άλλη και έχει υπάρξει διαχρονικά πηγή έμπνευσης για πολλούς μεγάλους καλλιτέχνες. Το Havana Club συνδέεται στενά με την κουβανέζικη κουλτούρα, καθώς συνεχίζει να ενσωματώνει την κληρονομιά και την υπεροχή της κουβανέζικης παραγωγής ρούμι. Βασισμένο στη μοναδική τεχνογνωσία των Maestros Roneros, το Havana Club έχει κρατήσει ζωντανή της παράδοση της τέχνης του anejamiento: την τέχνη της απόσταξης, παλαίωσης και ανάμιξης premium ρούμι. Όλα τα ρούμι του Havana Club παράγονται αποκλειστικά στην Κούβα, και φέρουν τον χαρακτηρισμό «anejo», έχοντας όλα παλαιωθεί σε δρύινα βαρέλια. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που οι ίδιοι οι Κουβανοί νιώθουν υπερήφανοι γι’ αυτό το ποτό, που αντικατοπτρίζει πια την εθνική τους εικόνα.

Ritual_4

Επίσης, εκτός από θεματοφύλακας της μεγάλης παράδοσης της Κούβας στην παραγωγή premioum ρούμι, το Havana Club έχει ενεργό ρόλο στην προώθηση νέων Κουβανών καλλιτεχνών, μέσα από το project Havana Cultura, συστήνοντας τη δημιουργικότητα και τα νέα ταλέντα της Κούβας στο διεθνές κοινό. Έτσι, ήταν απόλυτα φυσικό για το Havana Club να συμμετέχει σε μια τέτοια ταινία, ως ένας ιδανικός συνεργάτης, αφού είναι ένας πραγματικός πρεσβευτής της κουλτούρας του νησιού σε όλο τον κόσμο.

Πρεμιέρα: 16 Αυγούστου
Διάρκεια: 129 λεπτά
Visit: http://7daysinhavana.com

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured