Ναταλία Πετρίτη

Με τον Donald Trump συνεργάζεται ο Billy McFarland του Fyre Fest, βάζοντας το λιθαράκι του στην καμπάνια που διεξάγει ο πρώτος αυτό το διάστημα για την εκ νέου ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ. Το ρεπορτάζ έφερε στη δημοσιότητα το περιοδικό Rolling Stone και σύμφωνα με αυτό ο McFarland δουλεύει ως μεσάζων για τον Trump, φέρνοντάς τον σε επαφή με rappers για τη συγκέντρωση ψήφων από Αφροαμερικανούς πολίτες.

Ο ρόλος του McFarland δεν φαίνεται να είναι επίσημος στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, η βοήθειά του έχει ωστόσο οδηγήσει στη συμμετοχή των Brooklyn rappers Sheff G και Sleepy Hallow σε πρόσφατο προεκλογικό rally του Trump στο Bronx. Ο McFarland φαίνεται να βοήθησε επίσης τον Trump στο να συναντηθεί τον Ιούνιο μαζί με τους Detroit rappers Icewear Vezzo και Peezy. Ο Vezzo είχε προηγουμένως δηλώσει στο Rolling Stone ότι θα επέλεγε τον Trump έναντι του Joe Biden αν έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα στους δύο – αν και αυτός που πραγματικά θα προτιμούσε είναι ο Robert F. Kennedy Jr.

Σημειώνεται ότι στις εκλογές του 2020, ο rapper Lil Pump στήριξε τον Trump, αν και δεν μπήκε καν στη διαδικασία να ψηφίσει. Ο αμφιλεγόμενος και καταδικασμένος για απάτες πολιτικός έχει επίσης τη στήριξη καλλιτεχνών όπως οι 50 Cent, Benny the Butcher και Waka Flocka, μαζί με αυτή του Lil Wayne. Ακόμη και ο Snoop Dogg έχει δηλώσει ότι τρέφει «μόνο αγάπη και σεβασμό» προς το πρόσωπό του.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center, το 73% των Αφροαμερικανών ψηφοφόρων φαίνεται πως στηρίζουν τον Joe Biden και το Δημοκρατικό κόμμα, οπότε ο Trump θα χρειαστεί να καταβάλει τεράστια προσπάθεια για την επιρροή περισσότερων από αυτούς.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured