Ναταλία Πετρίτη

Λίγο περισσότερα από δύο χρόνια πριν, ο θρυλικός Wayne Kramer είχε υποσχεθεί στο κοινό την κυκλοφορία ενός νέου δίσκου των MC5, περισσότερο από μισό αιώνα μετά τον τελευταίο. Ο ίδιος είχε μάλιστα μοιραστεί και ένα preview ενός νέου track με τον Tom Morello, το Heavy Lifting”. Σήμερα λοιπόν, τέσσερις μήνες μετά τον θάνατό του σε ηλικία 75 ετών, η είδηση ότι κυκλοφορεί ένας νέος δίσκος των MC5 κάνει τον γύρο του κόσμου, 53 χρόνια μετά την κυκλοφορία της τελευταίας τους δουλειάς.  

Η full-length δισκογραφική επιστροφή θα τιτλοφορείται και η ίδια Heavy Lifting, με την κυκλοφορία της να προγραμματίζεται για τις 18 Οκτωβρίου από την EarMusic. Ακούστε πιο κάτω το νέο single με τίτλο Boys Who Play With Matches”, σε παραγωγή του Bob Ezrin.

Στο Heavy Lifting περιλαμβάνονται κιθάρες και φωνητικά του εκλιπόντα Kramer, ο οποίος συνέγραψε τα 12 από τα 13 κομμάτια του δίσκου με τον Brad Brooks. Guests στο LP θα είναι πέρα από τον Tom Morello, ο Slash των Guns N’ Roses, ο William DuVall, ο Vernon Reid των Living Colour και ο drummer των MC5, Dennis “Machine Gun” Thompson.

Το Heavy Lifting έρχεται μετά το High Time του 1971, ενώ αργότερα μέσα στη χρονιά θα δούμε το proto-punk συγκρότημα από το Detroit να εισάγεται στο Rock & Roll Hall of Fame.

Heavy Lifting:

01 Heavy Lifting [ft. Tom Morello]

02 Barbarians at the Gate

03 Change, No Change

04 The Edge of the Switchblade [ft. William DuVall and Slash]

05 Black Boots [ft. Tim McIlrath]

06 I Am the Fun (The Phoney)

07 Twenty-Five Miles

08 Because of Your Car

09 Boys Who Play With Matches

10 Blind Eye [ft. Dennis Thompson]

11 Can’t Be Found [ft. Vernon Reid and Dennis Thompson]

12 Blessed Release

13 Hit It Hard [ft. Joe Berry]

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured