Ναταλία Πετρίτη

Για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων μηνύει το Donna Summer Estate τον Kanye West, αφού μια εκδοχή του κλασικού disco κομματιού της τραγουδίστριας, του "I Feel Love", ακούγεται στο νέο κομμάτι του αμφιλεγόμενου τα τελευταία χρόνια καλλιτέχνη με τίτλο "GOOD (DON’T DIE)". Το εν λόγω κομμάτι περιλαμβάνεται στον νέο του δίσκο με τίτλο Vultures Pt. 1.

Οι κληρονόμοι της Summer ισχυρίζονται ότι όταν η ομάδα του West τους πλησίασε στα τέλη Ιανουαρίου για να εξασφαλίσει τη χρήση του sample, αυτοί αρνήθηκαν επικαλούμενοι την κακή φήμη του West και την αντισημιτική συμπεριφορά που έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια. Ο West ωστόσο αγνόησε την επιθυμία τους και κυκλοφόρησε τελικά το κομμάτι.

Το Donna Summer Estate έχει για την ώρα καταφέρει να αφαιρέσει το κομμάτι από μερικά streaming services, θα κινήσει όμως δικαστικό αγώνα για να διεκδικήσει αποζημίωση για τα εκατομμύρια streams που αυτό ήδη πρόλαβε να συγκεντρώσει.

Ozzy και Sharon Osbourne απειλούν επίσης με μηνύσεις τον West για την unauthorized χρήση μιας performance του Ozzy όπου εκείνος ερμηνεύει το “Iron Man”. Και αυτή περιλαμβάνεται στο Vultures Pt. 1, που παραμένει ένας από τους πιο πολυσυζητημένους δίσκους των τελευταίων ημερών.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured