Ναταλία Πετρίτη

Τις δυνάμεις τους ένωσαν ο Liam Gallagher και John Squire των Stone Roses, οι οποίοι και μόλις κυκλοφόρησαν το συνεργατικό project που είχαν υποσχεθεί από την περασμένη χρονιά, το κομμάτι Just Another Rainbow”.

Σε σχετικό press release, ο Gallagher είχε αναφέρει: «Νομίζω ότι ο John είναι κορυφαίος τραγουδοποιός. Όλοι πάντα τον χαρακτήριζαν ως κιθαρίστα, αλλά είναι επίσης κορυφαίος τραγουδοποιός, φίλε, δεν υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι γι' αυτό όσο αφορά εμένα. Δεν υπάρχει αρκετή μουσική του εκεί έξω, είτε με τους Roses είτε με τον εαυτό του. Είναι καλό να τον βλέπεις να γράφει τραγούδια και να κάνει καλά τραγούδια. Οι μελωδίες είναι μεγαλειώδεις και μετά οι κιθάρες είναι δεδομένα καλές. Αλλά νομίζω ότι ακόμα κι όταν βγάλεις όλες τις γαμημένες κιθάρες, μπορείς να παίξεις τα τραγούδια όλα στην ακουστική κιθάρα και θα εξακολουθήσουν να σου ταράζουν το μυαλό».

Ο Squire πρόσθεσε: «Για μένα το πιο προφανές take στο “Just Another Rainbow” είναι ότι πρόκειται για απογοήτευση και το συναίσθημα είναι ότι ποτέ δεν παίρνεις αυτό που πραγματικά θέλεις», αναφέροντας παράλληλα ότι είναι «ένα από τα πιο αναζωογονητικά κομμάτια που έχουμε κάνει μαζί, κάτι που είναι περίεργο».

Έχοντας προκύψει από τρία κομμάτια που ο Squire έστειλε τον Gallagher το 2022, ο δίσκος ηχογραφήθηκε στο στούντιο του Squire στο Macclesfield, πριν τα sessions μεταφερθούν στο Los Angeles με τον παραγωγό και τον μπασίστα Greg Kurstin και τον ντράμερ Joey Waronker. Αν αυτό είναι το πρώτο single του Gallagher και του Squire, ο κιθαρίστας είχε συνεργαστεί με τον Gallagher επί σκηνής στο Knebworth Park το 2022, όπου και έπαιξαν μαζί το “Champagne Supernova” των Oasis.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured