Ναταλία Πετρίτη

Για αντικειμενοποίηση της Sydney Sweeney στο video clip του "Angry" κατηγόρησε πρόσφατα ο Damon Albarn τους Rolling Stones, μιλώντας στο γαλλικό περιοδικό Les Inrockuptibles. Ο frontman των Blur μοιράστηκε συγκεκριμένα την άποψή του για τη συμμετοχή της νεαρής ηθοποιού στο visual από τον δίσκο Hackney Diamonds αναφέροντας: «Αυτό με ενόχλησε πολύ. Γιατί η οικογένειά μου μένει στο Hackney και ο τρόπος που έσκασαν στο Hackney Empire venue [για ένα album release event] πραγματικά με εκνεύρισε. Δεν έχουν κάνει τίποτα στο Hackney, δεν έχουν παίξει καν εκεί, δεν έχουν συνεισφέρει σε τίποτα. Απλά ήρθαν. Είναι όλα ανοησίες. Άκουσα το νέο τους κομμάτι και είδα αυτό το φρικτό μουσικό video που δείχνει διάφορα στάδια της ζωής τους σε billboards. Και αυτήν τη νεαρή γυναίκα να αντικειμενοποιείται. Τι σκατά είναι αυτό; Είναι κάτι εντελώς άσχετο».

Το Hackney αποτελεί περιοχή της πόλης του Λονδίνου, παραδοσιακά συνδεδεμένη με υψηλά επίπεδα εγκληματικότητας. Η φράση «Hackney diamonds» αποτελεί όρο της αργκό που αναφέρεται στα θραύσματα από γυαλιά που μένουν πίσω μετά από μια ληστεία. Για τον Keith Richards, στο context του νέου δίσκου του συγκροτήματος έχει να κάνει με «ένα όμορφο Σάββατο που εξελίχθηκε στραβά».

Το video για το κομμάτι παρουσιάζει μια Sweeney ντυμένη από πάνω μέχρι κάτω με δερμάτινα ρούχα, η οποία απεικονίζεται να κάθεται, να χορεύει και να περνάει την καλύτερη μέρα της ζωής της μέσα σε μια κάμπριο Mercedes. Η ίδια βρίσκεται στους δρόμους του Los Angeles και με το αμάξι της περνά κάτω από μεγάλες πινακίδες που δείχνουν τα μέλη των Rolling Stones σε νεότερη ηλικία και διαφορετικές φάσεις της ζωής τους.

Δείτε το music video του “Angry” πιο κάτω και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured