Ναταλία Πετρίτη

Αποκαλύφθηκαν τα αίτια θανάτου του Shane MacGowan των Pogues, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών την περασμένη εβδομάδα. Ο θρυλικός ιρλανδός μουσικός πέθανε από επιπλοκές εγκεφαλίτιδας και πνευμονίας, σύμφωνα με αποκάλυψη της συζύγου του, Victoria Mary Clarke.

Ο 65χρονος μουσικός βρισκόταν επί μήνες σε ιρλανδικό νοσοκομείο για τις ανάγκες της θεραπείας του και πήρε εξιτήριο στις 22 Νοεμβρίου για να περάσει τις τελευταίες του ημέρες στο σπίτι με την οικογένειά του. Ο θάνατός του επήλθε στις 30 Νοεμβρίου.

«Δεν ήταν έτοιμος να τα παρατήσει. Δεν ήταν έτοιμος να σταματήσει να δίνει μάχη – όμως το σώμα του το έκανε για εκείνον», δήλωσε η Clarke στο RTÉ Radio 1.

Η κηδεία του αγαπημένου μουσικού θα πραγματοποιηθεί στο Δουβλίνο την ερχόμενη Παρασκευή και θα είναι ανοιχτή στο κοινό. Ο πρόεδρος της Ιρλανδίας, Michael Higgins, αναμένεται να παρευρεθεί, ενώ καλεσμένοι φαίνεται πως είναι τα υπόλοιπα μέλη των Pogues, ο Bono και πολλοί ακόμη.

Η σωρός του MacGowan θα αποτεφρωθεί και οι στάχτες του θα σκορπιστούν στον ποταμό Shannon, για τον οποίο τραγούδησε στο κομμάτι των Pogues, “The Broad Majestic Shannon”.

Η Clarke αποκάλυψε επίσης ότι τους τελευταίους μήνες, τον MacGowan επισκέφθηκαν στο  νοσοκομείο ο Bono και ο The Edge, ο Bobby Gillespie των Primal Scream, η Imelda May, ο ιρλανδός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Jim Sheridan και πολλοί ακόμη.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured