Ναταλία Πετρίτη

Ταυτοποιήθηκε και επίσημα ο άντρας στο εξώφυλλο του IV των Led Zeppelin, 52 ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία της τέταρτης δισκογραφικής δουλειάς του εμβληματικού συγκροτήματος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Guardian και New York Times, ο ερευνητής Brian Edwards ανακάλυψε πρόσφατα την αυθεντική φωτογραφία του άντρα σε φωτογραφικό άλμπουμ της Βικτωριανής περιόδου.

Πιο συγκεκριμένα, ο άντρας που παρουσιάζεται στο εξώφυλλο του δίσκου να κάνει εργασίες στη γη, γνωρίζουμε σήμερα πως έζησε στο Wiltshire της Αγγλίας κατά τη Βικτωριανή περίοδο και ήταν τεχνίτης που κατασκεύαζε αχυροσκεπές. Το όνομά του ήταν μάλιστα Lot Long.

Ο Brian Edwards – που είναι ερευνητής στο τοπικό ιστορικό κέντρο του University of the West of England – βρήκε τη φωτογραφία μέσα στο φωτογραφικό άλμπουμ το οποίο και αγόρασε σε δημοπρασία. Όταν την αντίκρισε, αμέσως αναγνώρισε τον Long ως τον μυστηριώδη άντρα στο εξώφυλλο του δίσκου των Led Zeppelin, τον οποίο ακούει αδιάκοπα από το 1971 όταν και κυκλοφόρησε. Τη φωτογραφία τράβηξε ο Ernest Farmer, ο οποίος είναι και το θέμα μιας έκθεσης στο Wiltshire Museum και φιλοξενεί παράλληλα τη φωτογραφία του Long.

led-zeppelin-iv-1

Η ανακάλυψη του Edwards έχει ιδιαίτερη σημασία, μιας που για πολλά χρόνια θεωρείτο πως ο άντρας στο εξώφυλλο του δίσκου προέρχεται από πίνακα και όχι φωτογραφία. Στην πραγματικότητα, η φωτογραφία που επέλεξαν οι Led Zeppelin για να κοσμήσει την κυκλοφορία είναι ασπρόμαυρη λήψη, στην οποία προστέθηκε κατόπιν χρώμα. Τη φωτογραφία ανακάλυψαν οι Robert Plant και Jimmy Page κρεμασμένη σε ένα κατάστημα με αντίκες στο χωριό Pangbourne.

Περισσότερες έρευνες γύρω από τον Lot Long αναφέρουν ότι γεννήθηκε στην περιοχή Mere το 1823 και πέθανε το 1893. Την εποχή που τραβήχτηκε η φωτογραφία ήταν χήρος και ζούσε σε μια καλύβα στην Shaftesbury Road στο Mere.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured