Ναταλία Πετρίτη

Η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνιδα του hip-hop στην ιστορία που εισάγεται στο Rock and Roll Hall of Fame έγινε η Missy Elliott, έπειτα από την πραγματοποίηση της φετινής τελετής εισαγωγής την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου. Η θρυλική rapper έδωσε έναν λόγο στην τελετή στον οποίο και ανέφερε: «Ακόμα τσιμπάω τον εαυτό μου για να δω αν είναι αλήθεια το ότι βρίσκομαι σε ένα δωμάτιο με τόσους πολλούς από τους καλλιτέχνες που εισάγονται στο Rock and Roll Hall of Fame. Βλέπω τον Flavor Flav, που είναι ένας θρύλος. Σ’ αγαπώ, ήσουν πάντα υποστηρικτικός. Elton John, θρυλικός. Sheryl Crow, Chaka Khan, Willie Nelson».

Η ίδια συνέχισε: «Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν επηρεάσει τον κόσμο γύρω μας μέσα από τη μουσική τους», αναφερόμενη στη συνέχεια και σε άλλες γυναίκες hip-hop artists που θαυμάζει και κρίνει ότι πρέπει να τιμηθούν αντιστοίχως, όπως η Pepa των Salt and Pepa, η Queen Latifah, η [MC] Lyte και η Roxane Shante.

Ευχαριστώντας στη συνέχεια τη μητέρα της, η Elliott τίμησε και τον επί χρόνια φίλο και παραγωγό της, τον Timbaland, αναφέροντας: «Το ξεκινήσαμε αυτό στο λύκειο. Είμαι περίφανη για σένα. Σε βλέπω, είσαι θρυλικός».

Η Elliott παρουσίασε στο τέλος ένα μουσικό medley αποτελούμενο από τα greatest hits της, συμπεριλαμβανομένων των “Get Ur Freak On”, “The Rain (Supa Dupa Fly)”, “Work It”, “Pass That Dutch” και “Lose Control”.

Στο Rock and Roll Hall of Fame Class του 2023 περιλαμβάνονται επίσης οι Kate Bush, Willie Nelson, Rage Against the Machine, Sheryl Crow, George Michael, DJ Kool Herc, και The Spinners.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured