Ναταλία Πετρίτη

Για την πιθανότητα να δούμε ένα reunion των Sonic Youth τοποθετήθηκε πρόσφατα ο Thurston Moore, αναφέροντας ότι αυτό είναι κάτι που θα βρίσκεται «πάντα στο τραπέζι».

Η αποκάλυψη πραγματοποιήθηκε σε νέα συνέντευξη του Moore με τους New York Times, η οποία και δόθηκε στα πλαίσια της κυκλοφορίας του νέου του βιβλίου, του  memoir Sonic Life (που θα κυκλοφορήσει στις 24 Οκτωβρίου). Όταν ο ίδιος ερωτήθηκε για την πιθανότητα να τον ξαναδούμε με τη μπάντα στην οποία τον αγαπήσαμε, απάντησε. «Όλοι θέλουν να μας δουν ξανά μαζί. Δεν προβλέπω να συμβαίνει γιατί νομίζω πως είναι λίγο άβολο σε αυτό το σημείο».

Ο ίδιος συνέχισε αναφέροντας ότι θα προτιμούσε «να είναι σαν τους Beatles και να μην επανενωθούν ποτέ», μιας που για τον ίδιο τα reunions είναι ένα «εξαιρετικά κοινότυπο και αναμενόμενο πράγμα για να κάνει κανείς, που αντιβαίνει τη φύση του ποια ήταν η μπάντα».

Για να ισορροπήσουν όμως τα πράγματα, ο Moore δήλωσε πως ένα reunion «θα άξιζε πολύ», αναφέροντας πως «πάντα θα βρίσκεται στο τραπέζι».

Σχετικά με την πάλαι ποτέ bandmate και πρώην σύζυγό του, Kim Gordon, ο Moore ανέφερε: «Είμαστε ενήλικες. Μπορούμε να βρούμε την ειρήνη σε αυτού του είδους τη συνθήκη. Είμαστε πολύ κοντά στην οικογένειά μου με την κόρη μας και τις ανιψιές μας και όλους. Δεν πρόκειται για κάποιο φεστιβάλ μίσους ή οτιδήποτε άλλο. Ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω για κανέναν. Ξέρεις, Sonic Youth στα 80;».

Οι Sonic Youth έδωσαν την τελευταία τους συναυλία το 2011, την περίοδο που οι  Gordon και Moore έπαιρναν διαζύγιο. Μιλώντας το 2016 για τον τρόπο με τον οποίο τα πράγματα εξελίχθηκαν, ο Moore είχε δηλώσει πως ήταν έκπληκτος που το συγκρότημα τελικά διαλύθηκε. «Καταλαβαίνω τους λόγους για τους οποίους το συγκρότημα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή – όλοι μας πρέπει να βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα – όμως ποτέ δεν υπήρξε κάποια ανακοίνωση», δήλωνε τότε. «Βασικά, ποτέ δεν έβγαλα μία», συμπλήρωσε.

Οι Sonic Youth παραμένουν ωστόσο με έναν τρόπο ενεργοί, δίνοντας κατά καιρούς στη δημοσιότητα κυκλοφορίες από το αρχείο τους. Μια από εκείνες ήταν το περσινό Live in Kyiv, Ukraine 1989, που κυκλοφόρησε για να διατεθούν τα έσοδα από τις πωλήσεις του στον Ουκρανικό λαό υπό τη μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured