Ναταλία Πετρίτη

Από τη Thin White Duke περίοδο του David Bowie φαίνεται πως εμπνεύστηκε το στυλ του Oppenheimer ο Christopher Nolan, ο οποίος και σκηνοθέτησε τη βιογραφική ταινία για τον «πατέρα της ατομικής βόμβας». Την αποκάλυψη έκανε ο Cillian Murphy, που ερμηνεύει στην ταινία τον J. Robert Oppenheimer.

«Δουλέψαμε πολύ κοντά με τον σχεδιαστή κοστουμιών ώστε να σχεδιάσουμε τα ρούχα», δήλωσε ο Murphy στο MTV Movies. «Και πιο συγκεκριμένα, ήθελα να αποκτήσω τη σιλουέτα του. Ήταν πολύ εύθραυστος, πολύ πολύ αδύνατος και ήθελα να έχω αυτή τη σιλουέτα όπως έπρεπε».

«Ο Chris [Nolan] μου έστειλε δύο φωτογραφίες του David Bowie, από συγκεκριμένες περιόδους του, όπως του Thin White Duke και κοντά στο Young Americans», δήλωσε ο Murphy μιλώντας για τη σύλληψη του στυλ του χαρακτήρα.

Ο Thin White Duke ήταν μια από τις περσόνες που υιοθέτησε ο Bowie κατά τη διάρκεια της καριέρας του, από το 1975 ως το 1976. Ο ένατος δίσκος του, το Young Americans, κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1975.

«Είχε αυτά τα τεράστια παντελόνια και ήταν τόσο καχεκτικός, αλλά τόσο γαμημένα cool», συνέχισε ο Murphy. «Οπότε το χρησιμοποιήσαμε αυτό, περιέργως, για κάποια από τα παντελόνια του Oppenheimer».

Ο Murphy μίλησε επίσης στους New York Times για τη μεγάλη απώλεια βάρους στην οποία και προχώρησε για να ενσαρκώσει τον ρόλο.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured