Ναταλία Πετρίτη

Την κυκλοφορία του Rumours Live, ενός live album με υλικό από τη συναυλία τους στο Forum του Los Angeles το 1977 ανακοίνωσαν οι θρυλικοί Fleetwood Mac. Ο δίσκος αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 8 Σεπτεμβρίου από τη Rhino, ενώ μαζί με την ανακοίνωσή του το συγκρότημα έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη – ακυκλοφόρητη μέχρι σήμερα – ζωντανή εκδοχή του “Dreams”. Αυτό ήταν και το  πρώτο single του δίσκου όταν αυτός πρωτοκυκλοφόρησε.

Το Rumours Live ηχογραφήθηκε όταν οι Fleetwood Mac βρίσκονταν στο ζενίθ της καριέρας τους, με το Rumours να έχει κατακτήσει το No. 1 στο US Billboard 200. Το συγκρότημα είχε δώσει τότε τρεις συναυλίες στο Forum του Los Angeles — με αυτήν που θα ηχογραφούνταν να είναι αυτή της 29ης Αυγούστου του 1977, μπροστά σε σχεδόν 20,000 θαυμαστές τους. Το set ηχογραφήθηκε από τον Ken Caillat που χρησιμοποίησε φορητή μηχανή ηχογράφησης του Recording Plant, του studio όπου η μπάντα ηχογράφησε και το μεγαλύτερο μέρος του Rumours.

Η ζωντανή εκδοχή του “Dreams” από εκείνο το βράδυ, βρίσκει τη Stevie Nicks και την παλλόμενη φωνή της στα καλύτερά της, με το rhythm section των Mick Fleetwood και John McVie να ακούγεται σε ένα γρηγορότερο tempo από το κλασικό.

Πέρα από το “Dreams”, στην tracklist του δίσκου βρίσκουμε φυσικά τα “Landslide”, “Go Your Own Way”, “The Chain”, “Rhiannon” και πολλά ακόμη κομμάτια που απογείωσαν την καριέρα των Fleetwood Mac.

Το Rumours Live θα γίνει διαθέσιμο σε διπλό CD και LP.

Rumours Live Artwork:

 rumours-live

Rumours Live Tracklist:

  1. Say You Love Me
  2. Monday Morning
  3. Dreams
  4. Oh Well
  5. Rhiannon
  6. Oh Daddy
  7. Never Going Back Again
  8. Landslide
  9. Over My Head
  10. Gold Dust Woman
  11. You Make Loving Fun
  12. I’m So Afraid
  13. Go Your Own Way
  14. World Turning
  15. Blue Letter
  16. The Chain
  17. Second Hand News
  18. Songbird

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured