Ναταλία Πετρίτη

Εισαγγελική έρευνα κατά του Brian Molko φαίνεται πως διεξάγει η ιταλική εισαγγελία, έπειτα από περιστατικό στο οποίο ο τραγουδιστής των Placebo αποκάλεσε επί σκηνής την ακροδεξιά πρωθυπουργό της χώρας, Giorgia Meloni, «ρατσίστρια και φασίστρια». Την είδηση μετέδωσαν χθες, 18 Ιουλίου, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Pixel

Πιο συγκεκριμένα, ο 50χρονος Αμερικανοβρετανός καλλιτέχνης συμμετείχε στο φεστιβάλ Sonic Park κοντά στο Τορίνο της Ιταλίας στις 11 Ιουλίου, όταν μπροστά σε χιλιάδες θεατές αποκάλεσε την πρωθυπουργό, «φασίστρια, ρατσίστρια» και άλλους χαρακτηρισμούς που θεωρήθηκαν υβριστικοί.

Ορισμένοι δήμοι στην Ιταλία έχουν έκτοτε γνωστοποιήσει ότι δεν θα επιτρέψουν στο συγκρότημα να δώσει συναυλίες στις περιοχές τους, ενώ η πόλη Ματέρα ανακοίνωσε ότι αποσύρει την επιχορήγησή της στο φεστιβάλ Sonic Park που πρόκειται να μετεγκατασταθεί εκεί.

Το άρθρο 290 του ιταλικού ποινικού κώδικα προβλέπει πρόστιμο 1.000 έως 5.000 ευρώ σε όποιον «δυσφημεί δημόσια τη Δημοκρατία» αλλά και το Κοινοβούλιο, την κυβέρνηση, το Συνταγματικό Συμβούλιο, τη δικαιοσύνη ή τον στρατό.

Η Giorgia Meloni έγινε επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης τον Οκτώβριο του 2022, με το κόμμα της να αποτελεί συνεχιστή του Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος (MSI), ενός νεοφασιστικού κόμματος που δημιουργήθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ίδια δεν έχει διστάσει σε δηλώσεις της να επαινέσει τον Benito Mussolini για το πολιτικό του έργο.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured