Ναταλία Πετρίτη

Γνωστοποιήθηκε πρόσφατα η αιτία θανάτου του MF DOOM ή κατά κόσμον Daniel Dumile, ο οποίος πέθανε το 2020 σε ηλικία μόλις 49 ετών. Μέχρι σήμερα, τίποτα σχετικό δεν είχε γίνει γνωστό για το πώς έφυγε από τη ζωή ο εμβληματικός rapper.

Η αποκάλυψη έγινε από τη σύζυγο του MF DOOM, Jasmine Dumile, η οποία δήλωσε ότι εκείνος πέθανε από σπάνιο αγγειοοίδημα που προκλήθηκε από αντίδραση στη δραστική ουσία ενός φαρμάκου για την αρτηριακή πίεση.

Η Dumile δήλωσε επίσης ότι ο καλλιτέχνης υπέφερε από μια σειρά από προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της νόσου στα νεφρά και της υπέρτασης. Ο ίδιος μάλιστα είχε αντιμετωπίσει και παλαιότερα αλλεργικές αντιδράσεις κατά τη λήψη φαρμάκων για τα ζητήματα που αντιμετώπιζε.

Ο MF DOOM νοσηλεύτηκε στο St James’s Hospital του Leeds, όπου η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Εξαιτίας της πανδημίας, η σύζυγός του δεν επετράπη να παραμείνει στο πλευρό του και η ίδια κατηγορεί το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου για αμέλεια που οδήγησε τελικά στον θάνατο του rapper.  Μέχρι σήμερα διεξάγονται έρευνες που θα οδηγήσουν στο επίσημο πόρισμα για το αν υπάρχει ανθρώπινη υπαιτιότητα πίσω από τον θάνατο του καλλιτέχνη. 

Τα χρόνια μετά τον θάνατο του MF DOOM κυκλοφόρησαν αρκετές μεταθανάτιες συνεργασίες του με σημαντικούς καλλιτέχνες και παραγωγούς, όπως ο Danger Mouse. Νωρίτερα μέσα στο 2023, η Metalface Records και η Rhymesayers Entertainment επανακυκλοφόρησαν το Black Bastards, έναν δίσκο που κυκλοφόρησε ο DOOM και ο αδερφός του, DJ Subroc, υπό το όνομα KMD.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured