Ναταλία Πετρίτη

Σε ηλικία 68 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρωτοπόρος της industrial μουσικής, Monte Cazazza. Η είδηση του θανάτου του επιβεβαιώθηκε από την μουσικό και συνεργάτη του Meri St. Mary, η οποία τον αποχαιρέτησε μέσα από σχετική ανάρτηση στο Twitter.

Ο Cazazza ξεκίνησε την καριέρα του στην Καλιφόρνια, δημιουργώντας τότε artworks με στόχο το shock value. Η ενασχόλησή του αυτή τον έκανε να εκδιωχθεί από το California College for Arts and Crafts μετά την πρώτη του εργασία γλυπτικής, η οποία και θα δημιουργούσε αντιδράσεις. Τα περισσότερα από τα πρώιμα έργα του θεωρούνται σήμερα δυσεύρετα και ηθελημένα «άσεμνα».

Ο Cazazza έγινε ευρύτερα γνωστός για τις δουλειές του πάνω στο sound collage, ενώ ο ίδιος κυκλοφόρησε οκτώ studio albums. Υπήρξε ένας από τους πρώτους καλλιτέχνες που υπέγραψαν στην Industrial Records των Throbbing Gristle, ενώ συμμετείχε σε εννέα δίσκους των Psychic TV του Genesis P-Orridge.

Συνεργάστηκε επίσης με τους Factrix, Chaos of the Night, The Atom Smashers, The Love Force και Esperik Glare, ενώ ο τελευταίος του δίσκος με τίτλο The Cynic, κυκλοφόρησε το 2010.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured