Ναταλία Πετρίτη

Σε ηλικία 55 ετών έφυγε από τη ζωή ο Rick Froberg, frontman και κιθαρίστας των Hot Snakes, Drive Like Jehu και Obits.

Η είδηση έγινε γνωστή από τον επί χρόνια συνεργάτη του, John Reis, μέσα από σχετική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση στο Instagram το Σάββατο που μας πέρασε.

Froberg και Reis συνδέθηκαν για πρώτη φορά μουσικά στην post-hardcore μπάντα των Pitchfork στα late 1980s. Οι ίδιοι δημιούργησαν στη συνέχεια το emo rock group των Drive Like Jehu και κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους με τίτλο Yank Crime στην Interscope Records το 1994.

Στα mid-1990s, ο Reis έβαλε στην άκρη το project των Drive Like Jehu με στόχο να επικεντρωθεί στην άλλη του μπάντα, τους Rocket from the Crypt. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας, ο ίδιος είχε σχηματίσει τη δική του δισκογραφική εταιρεία, την Swami Records, ενώ επανενώθηκε με τον Froberg για να δημιουργήσουν την post-hardcore μπάντα των Hot Snakes. Από το 2000 μέχρι και το 2004, οι Hot Snakes κυκλοφόρησαν τρεις δίσκους, συμπεριλαμβανομένων των Suicide Violence και Audit in Progress. Μετά από ένα διάλειμμα, το group επανενώθηκε για τον τέταρτο δίσκο του, το Jericho Sirens του 2018.

Το 2006, ο Froberg δημιούργησε τους Obits, κυκλοφορώντας μαζί τους τρεις δίσκους από το 2009 μέχρι το 2013.

Το 2014, Froberg και Reis επανένωσαν τους Drive Like Jehu για μια σειρά από live εμφανίσεις, συμπεριλαμβανομένης και μιας στο Coachella του 2015.

Ο Froberg υπήρξε επίσης ένας ταλαντούχος visual artist που δημιούργησε artworks για τις δικές του μπάντες, όπως και για τους Rocket from the Crypt και τη Swami Records.

https://www.instagram.com/p/CuLPOActkfs/

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured