Ένα τελευταίο κομμάτι των Beatles φαίνεται πως δημιούργησε ο Paul McCartney με τη βοήθεια της AI και αυτό σύντομα πρόκειται να δημοσιοποιηθεί. Η είδηση έγινε γνωστή από το ίδιο το αγαπημένο Σκαθάρι, μέσα από συνέντευξή του στο BBC Radio 4 και την εκπομπή Today στις 13 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον McCartney, η ιδέα προέκυψε όταν για τις ανάγκες του Get Back του Peter Jackson χρησιμοποιήθηκε η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης για να καθαριστούν τα rough demos του θρυλικού συγκροτήματος. Έτσι, φωνητικά και πιάνο από ένα demo του εκλιπόντα John Lennon αντλήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν με τη βοήθεια της ΑΙ για να ολοκληρωθεί το κομμάτι με νέες ηχογραφήσεις.

Οι θαυμαστές του συγκροτήματος ήδη εικάζουν ότι η ηχογράφηση που χρησιμοποιήθηκε είναι αυτή του “Now and Then”, ενός κομματιού του 1978 του  Lennon που είχε διαχρονικά τη φήμη ενός Beatles reunion track. Αυτή είναι μία από τις κασέτες που ο καλλιτέχνης δημιούργησε λίγο πριν τον θάνατό του το 1980, η οποία διέθετε την ένδειξη «για τον Paul». Οι εναπομείναντες Beatles είχαν επιχειρήσει να ολοκληρώσουν το κομμάτι στα mid-1990s, όμως σταμάτησαν την προσπάθειά τους όταν ο George Harrison το αποκάλεσε τότε «fucking rubbish».

Για να δούμε λοιπόν, θα είναι αυτό το κομμάτι που θα ακούσουμε μέσα στο 2023 με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης;

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured