Ναταλία Πετρίτη

Ένα νέο κομμάτι τους παρουσίασαν ζωντανά οι Cure, οι οποίοι βρίσκονται αυτή την περίοδο εν μέσω της περιοδείας τους στη Βόρεια Αμερική. Κατά τη διάρκεια της πρώτης εκ των τριών συναυλιών τους στο Hollywood Bowl, ο Robert Smith παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης που μας πέρασε ένα κομμάτι του συγκροτήματος που δεν είχε ακουστεί ποτέ ξανά, το “Another Happy Birthday.”

Όπως σημειώνει το Consequence of Sound, «ακόμη και για τα δεδομένα των Cure το “Another Happy Birthday” είναι ένα εξαιρετικά καταθλιπτικό κομμάτι». Σε αυτό ο Smith τραγουδά: “And your birthday is the worst day/ I’m singing to a ghost/ Happy birthday/ I forget how it goes”.

Το “Another Happy Birthday” μας γυρνά πίσω στο 1997, όταν και αυτό ξεκίνησε να γράφεται, με τον Smith να έχει αναφερθεί στο παρελθόν στο κομμάτι ως ένα μέρος συλλογής από B-sides και rarities πάνω στην οποία εκείνος δουλεύει με τη μπάντα του. «Δεν σχετίζεται με οτιδήποτε έχουν κάνει οι Cure προηγουμένως. Δεν είναι ένα  verse-chorus-verse είδος κομματιού, είναι πιο fluid», ανέφερε τότε στο MTV.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν η εκδοχή που ακούστηκε ζωντανά στη συναυλία των Cure είναι ίδια με την αρχική, ούτε και αν το κομμάτι θα συμπεριλαμβάνεται τελικά στον πολυαναμενόμενο νέο δίσκο τους, Songs of a Lost World. Ο Smith είχε προηγουμένως ωστόσο παρουσιάσει και άλλα νέα κομμάτια της μπάντας κατά τη διάρκεια της tour, όπως τα “Alone”, “And Nothing Is Forever”, “A Fragile Thing” και “I Can Never Say Goodbye”.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured