Την κυκλοφορία ενός νέου δίσκου ανακοίνωσαν οι Sigur Rós μέσω των κοινωνικών τους δικτύων, καθώς και τις ημερομηνίες νέας καλοκαιρινής περιοδείας τους σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. 

Το ισλανδικό συγκρότημα θα κυκλοφορήσει τον πρώτο του δίσκο μετά από 10 χρόνια αυτόν τον Ιούνιο και θα ξεκινήσει την περιοδεία του από το Meltdown Festival της Αγγλίας, όπου το συγκρότημα θα εμφανιστεί με την London Contemporary Orchestra. Η LCO θα τους συνοδεύσει και στις επόμενες ευρωπαϊκές ημερομηνίες της περιοδείας τους, ενώ στη Βόρεια Αμερική θα τους συνοδεύει η Wordless Music Orchestra. 

Η προπώληση ξεκινά την Παρασκευή 24 Μαρτίου.

Το 2022, το συγκρότημα πραγματοποίησε παγκόσμια περιοδεία για να γιορτάσει μεταξύ άλλων την επιστροφή του keyboardist Kjartan Sveinsson μετά από μια δεκαετία απουσίας.

Σε δήλωσή τους στον Τύπο τον περασμένο Φεβρουάριο, οι Sigur Rós αποκάλυψε ότι ήταν «στη διαδικασία συγγραφής και ηχογράφησης» ενός νέου LP.

Ο έβδομος και πιο πρόσφατος δίσκος τους, Kveikur, κυκλοφόρησε το 2013, ενώ το ορχηστρικό Odin's Raven Magic ήρθε στα τέλη του 2020.

Τον Οκτώβριο, το συγκρότημα ανακοίνωσε την επανέκδοση του τρίτου στούντιο άλμπουμ του, ( ) για την 20ή επέτειό του, η οποία θα περιέχει και ακυκλοφόρητα B-sides και demos.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured