Μέσω Twitter ανακοινώθηκε ο θάνατος του Bobby Caldwell την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023, από τη σύζυγό του, Mary Caldwell: «Ο Bobby πέθανε εδώ στο σπίτι. Τον κρατούσα σφιχτά στην αγκαλιά μου καθώς μας άφηνε. Θα είμαι για πάντα συντετριμμένη».

«Σας ευχαριστώ όλους για τις πολλές προσευχές σας όλα αυτά τα χρόνια. Είχε ατροφήσει από τη φθοριοκινολόνη, του πήρε την υγεία τα τελευταία έξι χρόνια και δύο μήνες. Αναπαύσου με τον Θεό, αγάπη μου», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός τραγουδοποιός είχε την πρώτη επιτυχία του το 1978 με το smooth jazz τραγούδι "What You Won’t Do For Love" στην TK Records του Μαϊάμι, το οποίο έφτασε το Νο. 9 του Billboard Hot 100 και το Νο. 6 του R&B Chart στις ΗΠΑ, ενώ το ντεμπούτο άλμπουμ του μουσικού το οποίο κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά έγινε διπλά πλατινένιο. Μετά τη χρεοκοπία της TK το 1981, ο Bobby Caldwell συνέχισε να ηχογραφεί άλμπουμ ανεξάρτητα, ενώ παράλληλα έγραφε τραγούδια για άλλους καλλιτέχνες. 

Η διαχρονικότητα της μουσικής του Bobby Caldwell πιστοποιήθηκε όταν ακόμα και δεκαετίες μετά την πρώτη τους κυκλοφορία, πολλά τραγούδια του συνέχισαν να χρησιμοποιούνται ως samples σε άλλα κομμάτια κυρίως hip hop και R'n'B καλλιτεχνών..

Σύμφωνα με το Whosampled, μόνο το "What You Won’t Do for Love" έχει χρησιμοποιηθεί ως sample ή έχει διασκευαστεί από πληθώρα καλλιτεχνών, από την Aaliyah μέχρι τον Tupac.

Ο The Notorious B.I.G. χρησιμοποίησε το "My Flame" του Bobby Caldwell για το τραγούδι του "Sky’s The Limit" (1997) ενώ το τραγούδι του Caldwell "Open Your Eyes" από το άλμπουμ Cat in the Hat του 1980 χρησιμοποιήθηκε αργότερα από τον ράπερ Common στο single "The Light" (2000).

Το 2019, ο Lil Nas X δέχθηκε αγωγή ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων επειδή φέρεται να χρησιμοποίησε ένα sample από το τραγούδι "Carry On" του Bobby Caldwell για ένα τραγούδι στο mixtape Nasarati που είχε κυκλοφορήσει πριν γίνει διάσημος.

Δεκάδες καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ο Common, οι Questlove και ο Chance The Rapper μοιράστηκαν προσωπικές ιστορίες και ευχαριστίες στα social, αναγνωρίζοντας την καλλιτεχνική αξία του Bobby Caldwell.

 

https://www.instagram.com/reel/Cp04M2WpiHp/

https://www.instagram.com/p/Cp0D1jquDZC/

https://www.instagram.com/p/Cpz6KbwL8Wc

https://www.instagram.com/p/Cpz-K-OOLAY/

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured