Ναταλία Πετρίτη

Έφυγε από τη ζωή ο μπασίστας των αγαπημένων Pulp, Steve Mackey, έπειτα από τρίμηνη παραμονή στο νοσοκομείο. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μετά από σχετική ανάρτηση της συζύγου του, Katie Grand, στο Instagram, αλλά και του συγκροτήματος των Pulp στο Twitter/Facebook.

«Μετά από τρεις μήνες στο νοσοκομείο, παλεύοντας με όλη του τη δύναμη και την αποφασιστικότητά του, είμαστε συγκλονισμένοι και συντετριμμένοι που αποχαιρετήσαμε τον λαμπρό, όμορφο σύζυγό μου, Steve Mackey. Ο Steve πέθανε σήμερα, μια απώλεια που άφησε εμένα, τον γιο του Marley, τους γονείς του Kath και Paul, την αδελφή του Michelle και πολλούς φίλους, συντετριμμένους. Ο Steve ήταν ο πιο ταλαντούχος άνθρωπος που γνώρισα ποτέ, ένας εξαιρετικός μουσικός, παραγωγός, φωτογράφος και κινηματογραφιστής. Όπως και στη ζωή, λατρεύτηκε από όλους στους δρόμους που διέσχισε στους πολλαπλούς δημιουργικούς τομείς, που κατέκτησε. Θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου σε όλο το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας που εργάστηκε ακούραστα για τον Steve. Θα μας λείψει περισσότερο από όσο μπορούν να εκφράσουν τα λόγια».

https://www.instagram.com/p/CpShEmJyHje/

«Ο αγαπημένος μας φίλος και μπασίστας Steve Mackey πέθανε σήμερα το πρωί. Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια και τους αγαπημένους του. Να έχεις καλό ταξίδι, Steve. Ελπίζουμε να τα ξαναπούμε μια μέρα. Όλη την αγάπη μας», έγραψε η μπάντα στα social media αναρτώντας και φωτογραφία του από το 2012, τότε που έκαναν περιοδεία στην Νότια Αμερική.

O Mackey μπήκε στους Pulp το 1989, συμμετέχοντας για πρώτη φορά στο συγκρότημα στον τρίτο δίσκο του, το Separations. Ο ίδιος συνέχισε μαζί τους συμμετέχοντας σε όλους τους δίσκους που θα ακολουθούσαν, όπως τα εξαιρετικά Different Class και His ’n’ Hers που θεωρούνται δύο από τους κορυφαίους δίσκους των mid-90s για τη σκηνή της Britpop αλλά και για ολόκληρη τη βρετανική μουσική σκηνή.

Ο Mackey επανεντάχθηκε στο συγκρότημα μετά από την εννιάχρονη παύση που αυτό πραγματοποίησε, για μια παγκόσμια περιοδεία το 2011 και το 2012, στο πλαίσιο της οποίας κυκλοφόρησε και μια τελευταία δισκογραφική δουλειά το 2013.

Ο ίδιος εργάστηκε παράλληλη ως παραγωγός, co-writer και mixer για πληθώρα σημαντικών καλλιτεχνών, όπως οι Cornershop και The Kills, ενώ συμμετείχε στη συγγραφή τραγουδιών για το ντεμπούτο άλμπουμ της Florence + The Machine, Lungs. Ο ίδιος συνεργάστηκε με την ΜΙΑ στο breakthrough single της, “Galang”, δούλεψε σε πρώιμες ηχογραφήσεις των Horrors, ενώ συνεργάστηκε με τον Jarvis Cocker στις solo ηχογραφήσεις του. Συνεργάστηκε ακόμη με τον παραγωγό των Daft Punk, Thomas Bangalter, ώστε να αναλάβουν την παραγωγή σε κομμάτια των Arcade Fire στο Everything Now, ενώ δούλεψε και μαζί με τους Spiritualized το 2018 στον δίσκο And Nothing Hurt.

Ο Mackey συνεργάστηκε με το περιοδικό Love, το οποίο ίδρυσε η σύζυγός του, συμμετέχοντας σε high profile fashion φωτογραφήσεις και σε κινηματογραφικά projects για πελάτες όπως οι Miu Miu, Giorgio Armani, Moncler και Saint Laurent. Συνεργάστηκε επίσης με τον μέχρι πρότινος καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου Gucci, Alessandro Michele, επιλέγοντας τη μουσική σε διάφορες διοργανώσεις και projects του label.

Το 2017 ο Steve Mackey μαζί με τα υπόλοιπα μέλη των Pulp τιμήθηκαν με το ειδικό βραβείο Ivor Novello για το σύνολο της προσφοράς τους στην μουσική.

Οι Pulp επανενώθηκαν για μία ακόμα φορά και είχαν προγραμματίσει συναυλίες στην Βρετανία αυτό το καλοκαίρι, ωστόσο ο Steve Mackey με ανακοίνωσή του πέρυσι είχε διευκρινίσει ότι ο ίδιος δεν θα συμμετέχει στα live καθώς είχε άλλες υποχρεώσεις.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured