Ναταλία Πετρίτη

Μία συνεργασία των Bruce Springsteen και Bryce Dessner των National πρόκειται να ακούσουμε στις 16 Φεβρουαρίου στην πρεμιέρα της ταινίας She Came To Me της Rebecca Miller. Η ρομαντική κομεντί με πρωταγωνιστή τον Peter Dinklage στον ρόλο ενός συνθέτη κλασικής μουσικής θα προβληθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Το “Addicted To Romance” όπως ονομάζεται το κομμάτι γράφτηκε από τον Springsteen, ο οποίος και το ερμηνεύει, σε μουσική του Dessner, ο οποίος εργάστηκε και πάνω στη δημιουργία του score της ταινίας.

Μιλώντας για τη συμμετοχή του Springsteen στη μουσική της ταινίας, η Miller δήλωσε στο Variety: «Λατρεύω τη μουσική του Bruce. Για το τέλος του She Came To Me, θέλαμε ένα original κομμάτι. Είχα τη μυστική ευχή του να είναι του Bruce, όμως ήμουν διστακτική στο να το ζητήσω γιατί θεωρούσα πως δεν θα συνέβαινε και προφανώς ήμουν και κάπως ντροπαλή».

«Ο [συνθέτης] Bryce Dessner με ενθάρρυνε να το ζητήσω – γιατί ήταν σίγουρος πως ο Bruce θα λάτρευε την ταινία, γι’ αυτό και τον προσέγγισα. Ο Bruce και [η σύζυγός του Patti Scialfa] κατέληξαν να βλέπουν την ταινία, και προς μεγάλη μου χαρά, τη λάτρεψαν και οι δύο! Ο Bruce είπε ότι θα έκανε λίγες μέρες μέχρι να δει αν του ερχόταν κάτι σε κομμάτι. Ως δια μαγείας προέκυψε το “Addicted To Romance” ως αποτέλεσμα. Ο ίδιος λέει ότι εμπνεύστηκε από την ταινία, που είναι μεγάλη τιμή για μένα».

Ο Dessner πρόσθεσε σε δήλωσή του σε Facebook post: «Είχα την ευκαιρία να εκπληρώσω ένα όνειρο ζωής με τη συνεργασία μου με τον Bruce Springsteen στο κομμάτι για το soundtrack της νέας ταινίας της #rebeccamiller, She Came to Me……Το να γράψω αυτό το soundtrack ήταν μια από τις πιο δημιουργικές εμπειρίες που είχα ποτέ και ήταν μεγάλη τιμή για μένα το ότι βοήθησα στην παραγωγή του κομματιού του Bruce, “Addicted To Romance”, για την ταινία».

Το “Addicted To Romance” θα κυκλοφορήσει σε παραγωγή του Dessner με τον Ron Aniello, με backing vocals της Patti Scialfa, τον Benjamin Lanz στο τρομπόνι και τον Kyle Resnick στην τρομπέτα.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured