Ναταλία Πετρίτη

Ξαναχτύπησε για ακόμη μια φορά ο Morrissey, ο οποίος αυτή τη φορά παραπονέθηκε και πάλι για τη στάση της μέχρι πρότινος δισκογραφικής εταιρείας του, της Capitol Records. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι αυτή άφησε σύμφωνα με τον ίδιο «στο ράφι» τη νέα δισκογραφική του δουλειά, το Bonfire of Teenagers, με τον ίδιο να αποχωρεί οικειοθελώς από τη δισκογραφική πριν από λίγο καιρό.

Σε νέες δηλώσεις του που αναρτήθηκαν στην δική του ιστοσελίδα, ο καλλιτέχνης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Capitol Records (Los Angeles) περήφανα προμοτάρει τον «σατανισμό» του Sam Smith. Κι όμως θεωρούν ότι η ειλικρινής αλήθεια του Morrissey στο Bonfire of Teenagers είναι η μεγαλύτερή τους απειλή και δεν το κυκλοφορούν, παρά την υποχρέωσή τους από το συμβόλαιο και την υπόσχεσή τους να το κάνουν».

Σημειώνεται ότι το Sam Smith έχει κυκλοφορήσει και τα τέσσερα studio albums στην εταιρεία, από το In the Lonely Hour του 2014, ως το Gloria του περασμένου μήνα.

Ο δε «σατανισμός» στον οποίο αναφέρεται ο Morrissey σχετίζεται με την πρόσφατη εμφάνιση του Smith στα φετινά Grammy Awards, όπου στο πλευρό της Kim Petras παρουσίασαν τη Grammy-winning συνεργασία τους από το 2022, το κομμάτι “Unholy”. Κατά τη διάρκεια της performance, το Smith φορούσε ένα καπέλο με σατανικά κέρατα να εξέχουν από αυτό, ενώ όλο το σκηνικό ήταν φωτισμένο με κόκκινα «διαβολικά» χρώματα με τους χορευτές να χορεύουν μέσα σε μεταλλικά κλουβιά. Μετά από την εν λόγω εμφάνιση, οι δύο καλλιτέχνες κατηγορήθηκαν από ακροδεξιούς πολιτικούς, συνωμοσιολόγους και σκληρά θρησκευόμενους για τα «σατανικά» στοιχεία αυτής.

Τον Οκτώβριο του 2022, ο Morrissey είχε ανακοινώσει ότι το Bonfire of Teenagers θα κυκλοφορούσε από την Capitol το 2023. Στο τέλος Δεκεμβρίου, ωστόσο, ο πάλαι ποτέ Smiths frontman δήλωσε ότι αποχώρησε οικειοθελώς από οποιαδήποτε συνεργασία με την εταιρεία. Αποκάλυψε ακόμη ότι η Miley Cyrus, η οποία συμμετείχε στα backing vocals ενός κομματιού του δίσκου, είχε ζητήσει αυτά να αφαιρεθούν.

Σύμφωνα με τον Morrissey, παρά το γεγονός ότι η Capitol διαθέτει ακόμη τα δικαιώματα του Bonfire of Teenagers, το label δεν προχωρά στην κυκλοφορία του. Το τι θα γίνει με τον νέο δίσκο του καλλιτέχνη, παραμένει ακόμη ένα μυστήριο.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured