Ναταλία Πετρίτη

Το exhaustive branding και τα δικαιώματα του καταλόγου τους φαίνεται πως πούλησαν οι Doors στην Primary Wave Music, σε μια εντυπωσιακή συμφωνία που αφορά σε master ηχογραφήσεις, trademarks, επιλογές merchandising και πολλά ακόμη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Rolling Stone, η πώληση των δικαιωμάτων αφορά σε αυτά που προηγουμένως ανήκαν στον κιθαρίστα Robby Krieger και στους κληρονόμους του εκλιπόντα keyboardist Ray Manzarek. Αυτά που ανήκαν στον Jim Morrison και τον drummer John Densmore εξαιρέθηκαν από την πώληση.

Μέσα από σχετικό statement, ο Krieger δήλωσε: «Μετά από 58 χρόνια και τις πιο μαγικές στιγμές, αποφάσισα να πουλήσω το μερίδιό μου στους Doors στην Primary Wave. Αυτό θα μου δώσει τη δυνατότητα να βοηθήσω πολλές από τις φιλανθρωπίες στις οποίες έχω εμπλακεί, αλλά και κάποιες καινούριες. Ξέρω ότι η Primary Wave νοιάζεται για τη μουσική, την τέχνη και το να βοηθά κληρονομιές να φτάνουν ακόμα παραπέρα».

Ο ίδιος συνέχισε: «Ο επί χρόνια manager μας στους Doors, Jeff Jampol, θα προστατεύει την κληρονομιά μας σε συνεργασία με την Primary Wave, οπότε νιώθω άνετα και ευτυχισμένος για το μέλλον των Doors».

Η χήρα του Manzarek, Dorothy Manzarek δήλωσε επίσης: «Ο Ray και εγώ περάσαμε πολύ χρόνο συζητώντας για το μέλλον της κληρονομιάς των Doors και πώς θα έπρεπε να διαχειριστώ τα πράγματα μετά τον θάνατό του. Η οικογένειά μας έχει εργαστεί με υπομονή ώστε να βρει τους σωστούς συνεργάτες για να συνεχιστούν οι προσπάθειες του Ray για την προστασία και την προώθηση της τέχνης του και τώρα είμαστε χαρούμενοι που επιτέλους φτάσαμε σε μια συμφωνία με την Primary Wave. Κάτω από τη συνεχή καθοδήγηση του manager μας, Jeff Jampol, η Primary Wave θα είναι οι σωστοί συνοδοιπόροι σε αυτήν την προσπάθεια να δημιουργηθούν οι μελλοντικές γενιές θαυμαστών των Doors».

Οι Doors υπήρξαν ενεργοί ως συγκρότημα από το 1965 μέχρι και τι 1973, με τον Morrison να έχει πεθάνει το 1971. Οι ίδιοι προχώρησαν σε ένα one-off reunion το 1978. Κυκλοφόρησαν έξι δίσκους μαζί με τον Morrison και δύο ακόμη μετά τον θάνατό του και με διαφορετικούς vocalists. Το 1978 κυκλοφόρησαν και το An American Prayer, ένα δίσκο με original μουσική που λειτουργούσε ως soundtrack σε ηχογραφήσεις ποίησης του Morrison.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured