Ναταλία Πετρίτη

Ένας animated David Bowie πρωταγωνιστεί στο βίντεο για το νέο single του John Cale, “Night Crawling”, με τον πολυ-οργανίστα των Velvet Underground να τον συναντά στους δρόμους της Νέας Υόρκης στα '70s.

Το κομμάτι “Night Crawling” αποτελεί το πρώτο δείγμα νέας μουσικής του καλλιτέχνη μετά το single του 2020 με τίτλο “Lazy Day”, όπως και τη συνεργασία του με την Kelly Lee Owens στο κομμάτι “Corner Of My Sky”.

«Υπήρχε μια περίοδος στα μέσα με τέλη των ‘70s, όταν ο David κι εγώ πέφταμε ο ένας πάνω στον άλλον στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Υπήρξαν αρκετές κουβέντες ώστε να κάνουμε μια δουλειά μαζί, όμως φυσικά πάντα καταλήγαμε να οργώνουμε τους δρόμους, πολλές φορές μη μπορώντας να κρατήσουμε καν μια σκέψη στο κεφάλι μας, πόσο μάλλον να γράψουμε  ένα κομμάτι μαζί. Ένα βράδυ καταφέραμε να συναντηθούμε σε ένα benefit concert όπου του έμαθα ένα κομμάτι στη βιόλα ώστε να εμφανιστούμε μαζί», αναφέρει ο Cale στο σχετικό δελτίο τύπου για το βίντεο.

«Όταν έγραψα το “Night Crawling” ήταν για μένα αντικατοπτρισμός μιας ανάμνησης πολύ συγκεκριμένων εποχών. Αυτής της Νέας Υόρκης που κρατούσε στη γροθιά της την τέχνη, αρκετά δυνατά ώστε να είναι ασφαλής και αρκετά επικίνδυνα, ώστε να παραμένει ενδιαφέρουσα. Πάντα πίστευα ότι θα προσπαθούσαμε ξανά να ηχογραφήσουμε κάτι μαζί, αυτή τη φορά χωρίς την παρεμβολή του να είμαστε διαρκώς εκτός πραγματικότητας. Το ζήτημα όταν δημιουργείς μουσική είναι η ικανότητα να χρησιμοποιείς μια σκέψη ή ένα συναίσθημα, ακόμη κι όταν η πραγματικότητα σου λέει ότι λογικά είναι απίθανο».

Δείτε εδώ το βίντεο για το “Night Crawling”:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured