View More

Σπάνια LPs και memorabilia από την προσωπική συλλογή του John Peel πρόκειται να δημοπρατηθούν τον επόμενο μήνα

Οι δίσκοι που αναμένεται να βγουν σε δημοπρασία επιλέχθηκαν προσεκτικά από την οικογένεια του θρυλικού ραδιοφωνικού παραγωγού και DJ

Ναταλία Πετρίτη
Ναταλία Πετρίτη

Μια σειρά από σπάνια LPs και memorabilia από την προσωπική συλλογή του John Peel πρόκειται να δημοπρατηθούν τον επόμενο μήνα, σε μια δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο.

Πριν από τον ξαφνικό θάνατό του το 2004, ο θρυλικός ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ είχε συλλέξει περισσότερα από 26,000 LPs, 40,000 επτάιντσα singles και αναρίθμητα CDs. Μια επιλογή αυτών, όπως και αρκετά memorabilia του Peel πρόκειται να δημοπρατηθούν στο Bonhams’ του Knightsbridge στις 14 Ιουνίου, μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή του Glastonbury, που τιμά φυσικά τον Peel με ένα ολόκληρο stage με το όνομά του.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπο, οι δίσκοι που αναμένεται να δημοπρατηθούν επιλέχθηκαν με προσοχή από την οικογένεια του Peel, η οποία ωστόσο σκοπεύει να διατηρήσει το μεγαλύτερο κομμάτι της συλλογής του ακέραιο.

Μερικά από τα πιο σημαντικά κομμάτια που πρόκειται να δημοπρατηθούν είναι ένα mono pressing του Two Virgins LP των John Lennon και Yoko Ono, η αξία του οποίου υπολογίζεται σε περίπου £15,000-20,000, ένα promotional άλμπουμ υπογεγραμμένο από τους Rolling Stones (£6,000-8,000), μια σπάνια κόπια του δίσκου του Marc Bolan, Hard On Love, (£5,000-6,000), αλλά και μια κόπια του δίσκου Queen II, που συνοδεύεται από ένα χειρόγραφο γράμμα του Freddie Mercury προς τον Peel (£1,000-1,500).

Όσον αφορά στο merchandise, οι κληρονόμοι του Peel προσφέρουν επίσης μια εξαιρετικά σπάνια αφίσα του Unknown Pleasures των Joy Division, η αξία της οποίας εκτιμάται στις £3,000-4,000, ένα πεντασέλιδο γράμμα του David Bowie που περιλαμβάνει μια σειρά από original σκίτσα του (αξίας £3,000-4,000), όπως και το βραβείο Godlike Genius που απέσπασε από το περιοδικό ΝΜΕ το 1993 ο ίδιος ο Peel (£800-1,200).

Το 2012, η δισκοθήκη του Peel ψηφιοποιήθηκε και μετατράπηκε σε ένα interactive online μουσείο, το οποίο και έγινε μέρος του The Space, μιας πειραματικής υπηρεσίας δημιουργημένης με χρηματοδότηση από το Βρετανικό Arts Council και το BBC.

Οκτώ χρόνια μετά, το 2020, σχεδόν 1,000 κλασικά μουσικά sets που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της περίφημης John Peel Sessions series ακούστηκαν από το BBC Radio 1, στα πλαίσια της αρχειοθέτησής τους και της online διάθεσής τους προς το κοινό.

Στη διάρκεια των 37 χρόνων που ο Peel παρουσίαζε την εκπομπή του στο BBC, ο εμβληματικός ραδιοφωνικός παραγωγός είχε επιβλέψει περισσότερα από 4,000 live sessions από περισσότερους από 2,000 καλλιτέχνες και συγκροτήματα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακούστε ένα previously unreleased demo του ομώνυμου κομματιού του δίσκου

Δείτε βίντεο της κοινής τους εμφάνισης, αλλά και επιπλέον υλικό όπου οι thrash pioneers ερμηνεύουν το John Bush-era

Υπεύθυνος για επιτυχίες των The Supremes, The Four Tops, The Isley Brothers κ.α. R.I.P.

FEATURED TODAY

Το Avopolis πήγε στο Europavox Festival στη Γαλλία, γνωστό και ως σημείο συνάντησης για νέες μπάντες από κάθε γωνιά της Ευρώπης. Είδαμε, ακούσαμε και καταγράψαμε τους καλλιτέχνες που πιθανότατα να μας απασχολήσουν και στο μέλλον.

Όχι, δεν έχει γίνει λάθος στον τίτλο. Αν κι είναι ίσως πιο δόκιμο το «’90s: Η Άνοδος και η Πτώση του Βασιλιά της Ποπ», ωστόσο προτιμήθηκε ένας τίτλος προς το Bowie-κότερο για να καταδείξει ότι η δεκαετία του 1990 υπήρξε για τον Michael Jackson η επιβεβαίωση των αρχικών μας υποψιών...

Μια ονειρική τηλεοπτική μεταφορά του εμβληματικού comic του Neil Geiman που έμοιαζε ακατόρθωτη, πιστή στην καρδιά των χάρτινων αναζητήσεων του Ονείρου. 

Top