Ναταλία Πετρίτη

Την κυκλοφορία μιας νέας ταινίας σχετικά με τον θρυλικό David Bowie επιβεβαίωσαν οι κληρονόμοι της περιουσίας του, με τίτλο Moonage Daydream. Πρόκειται για την πρώτη ταινία σχετικά με τον αξέχαστο μουσικό η οποία και λαμβάνει την επίσημη έγκριση συγγενών και κληρονόμων του Bowie estate.

Σκηνοθέτης της είναι ο Brett Morgen του Montage of Heck, στον οποίο και δόθηκε απεριόριστη πρόσβαση σε ολόκληρο το αρχείο Bowie για να γυρίσει την ταινία. Ο τίτλος της προέρχεται φυσικά από το ομώνυμο κομμάτι του 1972, που περιλαμβανόταν στον δίσκο Ziggy Stardust.

Σύμφωνα με το Bowie estate, η ταινία θα έχει τη μορφή ενός feature film, μαζί με τμήματα συναυλιών και στοιχεία ντοκιμαντέρ, ενώ χαρακτηρίζεται από τους ίδιους ως μια «πειραματική κινηματογραφική οδύσσεια». Τα γυρίσματά της έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.

Πηγές του Variety μεταδίδουν την πληροφορία ότι η ταινία, παρά το γεγονός ότι δεν έχει καν επίσημο theatrical release date, πρόκειται να κάνει την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών τον επόμενο μήνα. Τη διανομή της έχει αναλάβει η Universal Pictures διεθνώς, ενώ στις ΗΠΑ γνωρίζουμε ότι θα είναι διαθέσιμη και για streaming από τα HBO και HBO Max το 2023.

Στην ταινία ακούγονται 48 από τα κομμάτια που έγραψε ο Bowie κατά τη διάρκεια της καριέρας του, μιξαρισμένα σε Dolby Atmos, 12.0, 5.0 και 7.1/5.1. Ο επί χρόνια συνεργάτης του και διάσημος παραγωγός, Tony Visconti, επεξεργάστηκε τη μουσική για την ταινία μαζί με τον βραβευμένο με Oscar mixer, Paul Massey, τον David Gimmarco, τη Nina Hartstone και τον VFX producer, Stefan Nadelman.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured