Ναταλία Πετρίτη

Ακόμη μια συνέντευξη έδωσε Johnny Marr αυτήν την εβδομάδα, συνεχίζοντας το σερί που θέλει τον ίδιο και τις δηλώσεις του στην επικαιρότητα του τελευταίου διαστήματος. Μιλώντας σε συνέντευξη στον Guardian, ο πρώην κιθαρίστας, συνθέτης και στιχουργός των ιστορικών Smiths, τοποθετήθηκε ως προς το πώς η πολιτική σκηνή θα επηρέαζε το συγκρότημά του αν αυτό υπήρχε στις μέρες μας.

Τις ερωτήσεις της συνέντευξης παρείχαν οι θαυμαστές του ίδιου και του πάλαι ποτέ συγκροτήματος των Smiths. Έτσι, απαντώντας σε ερώτηση του δημάρχου του Manchester, Andy Burnham, σχετικά με το αν οι Smiths δεν τα έβρισκαν ποτέ λόγω ποδοσφαίρου ή πολιτικών, ο Marr απάντησε: «Δεν συζητούσαμε ποτέ για ποδόσφαιρο, οπότε είναι αυτό που είναι. Οι Smiths δεν διαλύθηκαν ποτέ λόγω πολιτικών διαφωνιών, όμως αυτό θα συνέβαινε τώρα».

Έπειτα, ο Marr ερωτήθηκε από έναν άλλο θαυμαστή: «Οι πρόσφατες πολιτικές τοποθετήσεις του Morrissey έχουν ρίξει μια σκιά πάνω από τους Smiths για μένα – επιστρέφοντας στο παρελθόν και καταστρέφοντας κάτι που ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Είμαι τόσο απογοητευμένος μαζί του. Σε έχει επηρεάσει ως προς το πώς αισθάνεσαι για τους Smiths ή είσαι σε θέση να διαχωρίσεις το παρελθόν από το παρόν, το συγκρότημα από τον άνθρωπο; Εγώ το βρίσκω πολύ δύσκολο».

Ο Marr τότε απάντησε: «Δεν έχει επηρεάσει το πως αισθάνομαι για τους Smiths. Μόνο αυτό μπορώ να πω. Είμαι σίγουρα σε θέση να διαχωρίσω το παρελθόν από το παρόν. Δεν ξέρω πως να διαχωρίσει κανείς το συγκρότημα από τον άνθρωπο, όμως εγώ μπορώ να διαχωρίσω τον εαυτό μου από αυτόν τον άνθρωπο και αυτό που έκανα, οπότε όταν βλέπω πόσο απογοητευμένος είναι ο κόσμος, στενοχωριέμαι πραγματικά. Όμως είναι κάτι εντελώς πέρα από τον δικό μου έλεγχο. Και μπορώ να κάνω μόνο ό,τι είναι υπό τον δικό μου έλεγχο».

«Γι’ αυτό παίζω κομμάτια των Smiths που πιστεύω ότι είναι πραγματικά. Και με τα χρόνια προσπαθώ να φροντίζω εγώ τον κατάλογο και τις κυκλοφορίες μας όσο μπορώ. Όπως θα έκανα έτσι κι αλλιώς. Οπότε, ξέρεις, το βλέπω όπως το βλέπουν όλοι. Δεν έχω απαντήσεις. Και δεν θέλω να έχω απαντήσεις» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο Marr και ο Morrissey βρέθηκαν πρόσφατα για ακόμη μια φορά σε ένα μεγαλειώδες beef δηλώσεων, το οποίο και ξεκίνησε όταν ο πρώτος ανέφερε ότι δεν βρίσκονται πλέον κοντά λόγω του πόσο διαφορετικοί είναι σαν άνθρωποι. Ο Morrissey απάντησε τότε με μια μακροσκελή επιστολή μέσα από την ιστοσελίδα του, στην οποία ζητούσε από τον Marr να σταματήσει να ασχολείται μαζί του.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured