Ναταλία Πετρίτη

Μια φωτιά στο διαμέρισμά του ήταν αυτή που στέρησε τη ζωή στον Steve Bronski των Bronski Beat την περασμένη Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τη νοσοκόμα του.

Η Josephine Samuel, η οποία φρόντιζε τον μουσικό έπειτα από το εγκεφαλικό που ο ίδιος υπέστη πριν από τρία χρόνια, ήταν αυτή που μετέδωσε την είδηση, αναφέροντας πως το διαμέρισμά του στο Soho του Λονδίνου έπιασε φωτιά και ο ίδιος παγιδεύτηκε μέσα.

Η Samuel δήλωσε στον Guardian ότι η ίδια είχε επισκεφτεί τον Bronski μία μέρα πριν από το ατύχημα και ανέφερε: «Καθώς είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, ήταν πολύ δύσκολο για τον ίδιο να σηκωθεί όρθιος. Πέθανε από τις αναθυμιάσεις που προκλήθηκαν από τη φωτιά». Η ίδια πρόσθεσε: «Τον επισκέφτηκα μια μέρα προτού πεθάνει. Ο θάνατός του είναι ένας εφιάλτης για μένα, καθώς βρισκόμουν στο πλευρό του για χρόνια. Περιμένουμε να καταχωρήσουμε επίσημα τον θάνατό του ώστε να μεταφερθεί η σωρός του στη Σκωτία για την ταφή».

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου, ο Bronski πρόλαβε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όμως άφησε εκεί την τελευταία του πνοή.

Ο Bronski, το κανονικό όνομα του οποίου ήταν Steve Forrest, δημιούργησε τους Bronkski Beat το 1983 μαζί με τον Jimmy Somerville και τον Larry Steinbachek, ο οποίος πέθανε το 2017 έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

Ο Somerville, ο οποίος είναι το μοναδικό μέλος του συγκροτήματος εν ζωή, τίμησε με δηλώσεις του τον Bronski αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured