Ναταλία Πετρίτη

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην τραγουδιστής των Turbonegro, Hank von Helvete, σε ηλικία μόλις 49 ετών. Τον θάνατό του επιβεβαίωσε η οικογένειά του σε Νορβηγική εφημερίδα, χωρίς να έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα αίτιά του. Τον von Helvete αποχαιρέτησαν τα μέλη των Turbonegro μέσα από ανάρτησή τους στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/CWeavVjME2N/?utm_source=ig_web_copy_link

Ο Hank von Helvete γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου του 1972 και ξεκίνησε να παίζει μουσική στους Turbonegro στα ’80s. Το 1993 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο δίσκο του με εκείνους, το Never Is Forever.

Το 1999, η μπάντα έκανε ένα μεγάλο διάλειμμα εξαιτίας κυρίως των όλο και αυξανόμενων προβλημάτων του von Helvete με τη χρήση ναρκωτικών και πιο συγκεκριμένα ηρωίνης.

Το 2003, μετά από ένα διάστημα σε rehab, ο Hank von Helvete επανήλθε στους Turbonegro και η μπάντα κυκλοφόρησε το Scandinavian Leather. Έγιναν μια από τις μεγαλύτερες νορβηγικές μπάντες όλων των εποχών, με επιτυχία τόσο σε ευρωπαϊκό έδαφος, όσο και στην Αμερική, χάρη σε αυτόν τον δίσκο τους, το Party Animals του 2005 και το Retox του 2007.

Ο Hank von Helvete αποχώρησε από τους Turbonegro το 2010 για να ξεκινήσει solo καριέρα, κυκλοφορώντας το I Declare: Treason με το supergroup, Doctor Midnight & The Mercy Cult, το 2011. Το 2018, κυκλοφόρησε τον πρώτο του solo δίσκο, Egomania, τον οποίο ακολούθησε το περσινό Dead.

Πρόσφατα, ο von Helvete συμμετείχε με guest vocals στο κομμάτι “Black Hearse Cadillac” των Me And That Man, της μπάντας του frontman των Behemoth, Adam “Nergal” Darski.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured