Στο μόνιμο σημείο «συνάντησης» πλέον του Nick Cave με τους φανς του, Red Hand Files, o μουσικός αφηγήθηκε γραπτώς τη συνάντησή του με τη Nico, σε μια ιστορία που περιλαμβάνει με κάποιον τρόπο και τον Nick Drake. 

Αφορμή για να αποκαλύψει ο Nick Cave αυτή την ιστορία ήταν οι ερωτήσεις δύο ξεχωριστών φανς. Από τη μία, ο Raghav από την Ινδία έγραψε στον Αυστραλό, λέγοντάς του πως νιώθει πως υπάρχει κάποια σύνδεση με τον Cave και τον Drake και ρωτώντας τον αν μοιράζονται και κάτι άλλο πέρα από το κοινό μικρό όνομα. Από την άλλη, η Pamela από το Λος Άντζελες ήθελε να μάθει αν ο μουσικός συνάντησε ποτέ κάποιον ήρωά του που δεν τον απογοήτευσε.

Ο Nick Cave κάλυψε και τους δύο με μία ιστορία: στις αρχές των 80s και το Λονδίνο, ένας νεαρός άντρας προσέγγισε τον Nick Cave για να τον φωτογραφίσει, δίνοντάς του τη διεύθυνση του διαμερίσματός του. Ο Cave, με την άγνοια κινδύνου της ηλικίας και πριν αρχίσει να μην του αρέσει να τον βγάζουν φωτογραφίες, όπως λέει, δέχτηκε το κάλεσμα και πήγε την επόμενη μέρα στο σπίτι του στο Ladbroke Grove.

«Στο διαμέρισμα, ο φωτογράφος μου είπε πως έπρεπε να στήσει την κάμερα και μου ζήτησε να περιμένω στον καναπέ στη μέση του σκοτεινού του σαλονιού. Θυμάμαι πως υπήρχε μια ανησυχητική ατμόσφαιρα στο δωμάτιο, βαριά και παράξενη, αλλά έκατσα όπως και να 'χει.

»Μετά από λίγο, ένιωσα μια παρουσία πίσω μου, σαν κάποιος να είχε μπει στο δωμάτιο, περπάτησε αργά γύρω από τον καναπέ και έκατσε πολύ προσεκτικά πίσω μου. Μου πήρε λίγο για να καταλάβω πως αυτό το άτομο ήταν η τραγουδίστρια Nico».

Ο Nick Cave θυμάται πως η Nico φορούσε ψηλές πράσινες γαλότσες. Χωρίς εισαγωγές, η Nico είπε στον Cave πως ήξερε κάποιον ακριβώς σαν αυτόν.

«Είπα, "Αλήθεια;".

»Είπε, "Ήταν τραγουδιστής και τον έλεγαν Nick.

»Και της είπα πως "Αυτό είναι περίεργο γιατί είμαι τραγουδιστής και με λένε Nick". 

»Απάντησε αργά: "Το ξέρω".

»Δεν είπε τίποτα για λίγο  και μετά απλά σκεφτόμουν, "Γαμώτο, κάθομαι δίπλα στη Nico, κάθομαι δίπλα στη Nico".

»Τελικά είπε, "Πέθανε".

»Και της απάντησα, "Α, εννοείς τον Nick Drake;".

»Είπε, "Από τα ίδια του τα χέρια".

»Και της απάντησα, "Λοιπόν, εκεί είναι που διαφέρουμε".

»Γύρισε προς το μέρος μου και μετά από αρκετή ώρα είπε, "Αλήθεια; Έτσι νομίζεις"».

Ακόμα, ο Cave θυμάται πως ο συγκεκριμένος φωτογράφος στο σπίτι του οποίου συνέβησαν όλα αυτά, συνήθιζε να βάζει όσους φωτογράφιζε μπροστά από τον καθρέφτη και να φωτογραφίζει το είδωλό τους σε αυτόν. Την ώρα που ο Cave πόζαρε μπροστά στον καθρέφτη, λέει πως εμφανίστηκε κι η Nico και ο φωτογράφος τράβηξε τη φωτογραφία. 

Ο Nick Cave δεν ξέρει τελικά τι απέγιναν αυτές οι φωτογραφίες, μιας και δεν είναι σίγουρος αν τις είδε ποτέ.

 

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured