news.team

Τον τελευταίο χρόνο, καλλιτέχνες όπως οι Blondie, η Chrissie Hynde, οι Killers έχουν πουλήσει τα δικαιώματα των κομματιών τους. Την προηγούμενη εβδομάδα, το ίδιο έκανε η Stevie Nicks, πουλώντας στην Primary Wave Music το μεγαλύτερο μέρος των κομματιών της, έναντι του εκτιμώμενου ποσού των 80 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τώρα σειρά παίρνει και ο Bob Dylan, σε μια διόλου ευκαταφρόνητη συμφωνία με τη Universal. O μουσικός πούλησε τα δικαιώματα ολόκληρου του καταλόγου του στην εταιρεία για το ποσό των 300 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως υπολογίζεται.

O λόγος της δημοτικότητας τέτοιων συμφωνιών τελευταία, αποδίδεται από το Billboard σε μια σειρά παραγόντων που περιλαμβάνουν τη μη δυνατότητα περιοδειών, την εκτόξευση του streaming, αλλά και την πιθανότητα, όσον αφορά τις ΗΠΑ, της αύξησης της φορολογίας από τον επερχόμενο πρόεδρο, Joe Biden.

Ο  Lucian Grainge, επικεφαλής της Universal Music Group, δήλωσε για τη συμφωνία με τον Bob Dylan: «Δεν είναι κρυφό ότι η τέχνη της τραγουδοποιίας είναι το θεμελιώδες κλειδί σε κάθε σπουδαία μουσική. Ούτε είναι κρυφό ότι ο Bob είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξασκούντες αυτής της τέχνης».

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured