Μήνυση από τον Neil Young κατά της καμπάνιας του Donald Trump

Μιας και ο πρόεδρος των ΗΠΑ χρησιμοποίησε χωρίς άδεια μουσική του Καναδού.

news.team
news.team

Ο Neil Young είχε εκφράσει ήδη τις έντονες αντιρήσεις του για την χωρίς άδεια χρήση της μουσικής του στην προεκλογική καμπάνια του Donald Trump. Τώρα ο μουσικός προχωράει και νομικά, κάνοντας μήνυση κατά τις καμπάνιας του προέδρου των ΗΠΑ. Η αγωγή κατατέθηκε την Τρίτη 4 Αυγούστου σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Ο μουσικός, μάλιστα, δημοσίευσε και ένα απόσπασμα από την αγωγή του στην ιστοσελίδα του, Neil Young Archives.

Ο λόγος της αγωγής είναι η μη εξουσιοδοτημένη χρήση των κομματιών "Rockin' in the Free World" και "Devil’s Sidewalk" σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του προέδρου των ΗΠΑ.

Στο απόσπασμα της αγωγής που δημοσιεύθηκε στη σελίδα του Neil Young διαβάζουμε, μεταξύ άλλων: «Αυτή η καταγγελία δεν έχει σκοπό να δείξει ασέβεια στα δικαιώματα και τις απόψεις των αμερικανών πολιτών, που είναι ελεύθεροι να υποστηρίξουν τον υποψήφιο της επιλογής τους. Ωστόσο, ο ενάγων, συνειδητά δεν μπορεί να επιτρέψει η μουσική του να χρησιμοποιηθεί σαν μουσικό θέμα για μια διχαστική, μη αμερικανική καμπάνια άγνοιας και μίσους».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πίσω από το οποίο βρίσκονται οι Trent Reznor, Atticus Ross και Jon Batiste. Δείτε τους ...

Από το 2015 που συστάθηκε, έχει συμβάλλει με πολλά πρότζεκτ στον εγχώριο alternative ήχο.

Ο Αλέξανδρος Βούλγαρης ανακοίνωσε πως σύντομα θα κυκλοφορήσει δίσκο με παιδικά τραγούδια «όπως θα ήθελε αυτός να

FEATURED TODAY

Κάθε μήνα το Avopolis θα συγκεντρώνει τους δίσκους που έμειναν λίγο παραπάνω στα ακουστικά του. Τον καθόλου ήρεμο Φεβρουάριο, απολαύσαμε, μεταξύ άλλων, το ...

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, χτενίζει την επικαιρότητα

H ιδέα της ανεξάρτητης εταιρείας, του independent label, που έδωσε και το όνομά του στην indie σκηνή.
 

Top