Μήνυση από τον Neil Young κατά της καμπάνιας του Donald Trump

Μιας και ο πρόεδρος των ΗΠΑ χρησιμοποίησε χωρίς άδεια μουσική του Καναδού.

news.team
news.team

Ο Neil Young είχε εκφράσει ήδη τις έντονες αντιρήσεις του για την χωρίς άδεια χρήση της μουσικής του στην προεκλογική καμπάνια του Donald Trump. Τώρα ο μουσικός προχωράει και νομικά, κάνοντας μήνυση κατά τις καμπάνιας του προέδρου των ΗΠΑ. Η αγωγή κατατέθηκε την Τρίτη 4 Αυγούστου σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Ο μουσικός, μάλιστα, δημοσίευσε και ένα απόσπασμα από την αγωγή του στην ιστοσελίδα του, Neil Young Archives.

Ο λόγος της αγωγής είναι η μη εξουσιοδοτημένη χρήση των κομματιών "Rockin' in the Free World" και "Devil’s Sidewalk" σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του προέδρου των ΗΠΑ.

Στο απόσπασμα της αγωγής που δημοσιεύθηκε στη σελίδα του Neil Young διαβάζουμε, μεταξύ άλλων: «Αυτή η καταγγελία δεν έχει σκοπό να δείξει ασέβεια στα δικαιώματα και τις απόψεις των αμερικανών πολιτών, που είναι ελεύθεροι να υποστηρίξουν τον υποψήφιο της επιλογής τους. Ωστόσο, ο ενάγων, συνειδητά δεν μπορεί να επιτρέψει η μουσική του να χρησιμοποιηθεί σαν μουσικό θέμα για μια διχαστική, μη αμερικανική καμπάνια άγνοιας και μίσους».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα οποία περιλαμβάνονται και δύο γράμματα που ζητούν έρευνα γύρω από τον θάνατο του frontman των Nirvana.

Ο οικοδεσπότης Elon Musk ως Wario, η Grimes ως Princess Peach και η Miley Cyrus να (ξανα)τραγουδάει Dolly Parton είναι

FEATURED TODAY

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, κάπου ανάμεσα στις νέες αφίξεις στο ΚΨΜ, διαλέγει 8 δίσκους για τη σωτηρία σας.

Στο νέο του Diggin', ο Ζώης Χαλκιόπουλος περιηγείται στα live βίντεο του YouTube και κολλάει με την αυστραλή Tash Sultana.

Κάθε μήνα το Avopolis θα συγκεντρώνει τους δίσκους που έμειναν λίγο παραπάνω στα ακουστικά του. Και τον μήνα που μας έφτασε μέχρι το Πάσχα ακούσαμε μερικούς από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς ως τώρα.

Top