Έρευνα: μόνο το 40% των Αμερικανών θα επέστρεφε στις συναυλίες προτού βρεθεί το εμβόλιο

Ακόμα λιγότεροι είναι διατεθειμένοι να επιστρέψουν στις κινηματογραφικές αίθουσες.

news.team
news.team

Χθες ξεκαθαρίστηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι είναι απίθανο να δοθεί άδεια για συναυλίες και φεστιβάλ αυτό το καλοκαίρι (διαβάστε εδώ και την αντίδραση των διοργανωτών), ενώ παρόμοιες απαγορεύσεις έχουν υπάρξει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως διαβάσατε και στο αναλυτικό ρεπορτάζ που κάναμε εδώ και κάποιες μέρες.

Η νέα πραγματικότητα δεν αφορά χρονικά μόνο το προσεχές καλοκαίρι, όμως. Από όλες τις πλευρές, τα σήματα που παίρνουμε μάς δείχνουν όλο και πιο ξεκάθαρα ότι εαν δεν υπάρξει εμβόλιο, μαζικές συναθροίσεις δεν πρόκειται να δούμε εύκολα. Παρά τη σχετική ύφεση που μπορεί να υπάρξει το καλοκαίρι, υπάρχει η πιθανότητα αναζοπύρωσης του αριθμού των κρουσμάτων από φθινόπωρο, κάτι που κάνει κάθε προγραμματισμό εντελώς ρευστό, αν όχι αδύνατο. Γι' αυτό και το "από Σεπτέμβρη και βλέπουμε" έχει γίνει πλέον "από το 2021 και βλέπουμε".

Όλη αυτή η ρευστότητα, όμως, δεν είναι κάτι που έρχεται αποκλειστικά από αποφάσεις ειδικών και κυβερνήσεων. Είτε γιατί όλη αυτή η κατάσταση και η ατμόσφαιρα αντανακλάται στη διάθεση του κόσμου, είτε γιατί ελάχιστοι θέλουν να ρισκάρουν, φαίνεται ότι μεγάλη μερίδα των μουσικόφιλων δεν θα γύρναγε τόσο εύκολα στις μεγάλες διοργανώσεις, όπως τουλάχιστον τις ξέραμε, ακόμα κι αν επιτρέπονταν.

Μια νέα έρευνα, λοιπόν, δείχνει ότι μεγάλο μέρος των Αμερικανών δεν είναι διατεθειμένο να παρακολουθήσει συναυλίες, προτού βρεθεί και γίνει διαθέσιμο το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Η έρευνα διεξήχθη από Reuters/Ipsos (ένα opinion poll ήταν ουσιαστικά) και απευθυνόταν σε πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών. Από τους 4.429 που συμμετείχαν στην έρευνα, στο διάστημα από 15 μέχρι 21 Απριλίου, μόνο το 40% απάντησε ότι θα επέστρεφε στις συναυλίες και γενικότερα στα μεγάλα events, προτού βρεθεί το σχετικό εμβόλιο. Άλλο ένα 40% απάντησε "θα κάτσω σπίτι", ενώ το 20% εμφανίστηκε αμφιταλαντευόμενο: βλέποντας και κάνοντας.

Όσον αφορά στην κινηματογραφική βιομηχανία τώρα, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δυσάρεστα, καθώς μόνο το 27% θα επέστρεφε στις κινηματογραφικές αίθουσες πριν τη μαζική διάθεση του εμβολίου.

Photo: Χάρης Σφακιανάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Massive Attack συνεργάζονται με τους Algiers, τον Saul Williams και τους Young Fathers στο νέο τους υλικό που

43 χρόνια μετά κυκλοφορεί ένα επίσημο clip του κομματιού.

FEATURED TODAY

Λίγο πριν την προβολή του Ζητείται Διέξοδος στο Backstage Film Festival (Κυριακή 12/7), ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ μίλησε στη Βασιλεία Μαξακούλη και το ...

Στο νέο του Incoming, ο Δημήτρης Λιλής ακούει δυνατά τσιτωμένο hardcore, από την Ουάσινγκτον μέχρι την Αθήνα κι από εκεί στο Λος Άντζελες.

Top