910.000 δολάρια πουλήθηκε ένα φύλλο χαρτί στο οποίο ο Paul McCartney έγραψε τους στίχους του "Hey Jude"

Τι κι αν διανύουμε μέρες παγκόσμιας κρίσης;

news.team
news.team

910.000 δολάρια πουλήθηκε ένα φύλλο χαρτί στο οποίο ο Paul McCartney έγραψε κάποτε τους στίχους του "Hey Jude". Η δημοπρασία έγινε την περασμένη Παρασκευή (10/04), με την την 50η επέτειο της διάλυσης των Beatles.

Τι κι αν διανύουμε μέρες παγκόσμιας κρίσης; Η τιμή πώλησης ήταν πάνω από πενταπλάσια της εκτίμησης που είχε γίνει πριν από τη δημοπρασία, η οποία οργανώθηκε online, εξαιτίας του κορονοϊού, από τον καλιφορνέζικο οίκο Julien's Auctions. 

Γύρω στα 250 είδη που συνδέονται με το μυθικό βρετανικό συγκρότημα προτείνονταν σε fab και συλλέκτες σ' όλο τον κόσμο.

Ανάμεσα στις άλλες μεγάλες πωλήσεις της ημέρας: το δέρμα από ένα μεγάλο τύμπανο ντραμς με το λογότυπο των Beatles, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί κατά την πρώτη αμερικανική περιοδεία του συγκροτήματος το 1964, κατακυρώθηκε για 200.000 δολάρια.

Μια χειρόγραφη σελίδα από το σενάριο του κλιπ του τραγουδιού "Hello, Goodbye" (1967) πωλήθηκε έναντι 83.200 δολαρίων και ένα τασάκι, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί από τον Ringo Starr στα στούντιο Abbey Road στα χρόνια του 1960, για 32.500 δολάρια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

FEATURED TODAY

Ο αγαπημένος σεφ δεν έχει μόνο αγάπη για την κουζίνα, αλλά και για την καλή μουσική και την καλή ελληνική μπύρα.

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, σας εύχεται καλές διακοπές με

Top